kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Sperm bankası ile anne olmaya karşıyız'

13.09.2008
Diyanet İşleri Başkanı, geleneksel iftar yemeğinde laiklikten sperm bankasına, güncel konulara değindi..
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu geleneksel iftar yemeğinde, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in "İslami kuralların yeniden yorumlanabileceğine" ilişkin sözlerinden sperm bankasına kadar çarpıcı açıklamalar yaptı. Konuşmasının başında ses düzeninin azizliğine uğrayan ve kendi konuşmasına radyo konuşmaları karışan Bardakoğlu, şunları söyledi:

* Herkes işini yapsın: Diyanet İşleri Başkanlığı laiklikle sorunu olmayan kurumların başında gelir. Devletin diğer organlarının bir olayı farklı görmesi, din kurumlarının da ona ayak uydurması anlamına gelmez. Ne din adamları diğer devlet işlerinden kendi fikirleri konusunda uygulama beklesinler ne de devlet organları kendi uygulamalarının ve yorumlarının din konusunda uygun olduğunu belirten ifadeler talep etsinler. Herkes kendi işini yaparsa çatışma olmaz.

* Cemevine fatura kolaylığı: Kuşadası Belediyesi'nin Cemevi'nden elektrik, su parası almaması, imar kolaylığı getirmesi fevkalade sevindirici gelişmelerdir. Alevi kardeşlerimize de yönelik bu tür adımlar önemli adımlardır.

* Sperm bankasından çocuk: Genetik alanındaki sınırlandırmalar peygamberin herhangi bir hadisinden değil, dinen bize verdiği genel bakıştan ve ahlak kaygısından kaynaklanıyor. Aileyi ve insan onurunu korumaya yönelik tepkiler olarak düşünülebilir. Örneğin evlilik dışı sperm bankası yoluyla çocuk edinmeyi doğru bulmuyoruz.