kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vicdanlar mahkûm etti

Erdinç ERGENÇ - HABER MERKEZİ
13.09.2008
Darbeyi gerçekleştirenler 'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu'nun Vicdan Mahkemesi'nde yargılandı. Mahkeme, Kenan Evren ve arkadaşlarına "ömür boyu itibarsızlaştırma" cezası verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Vicdanlar mahkûm etti
Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu tarafından 12 Eylül darbecilerini yargılamak amacıyla kurulan mahkeme, Kenan Evren ve dönemin Milli Güvenlik Konseyi üyelerini vicdanlarda mahkûm etti. Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere Kampusu'nda dün temsilen kurulan Vicdan Mahkemesi'nde 12 Eylül döneminde işkence gören tanıklar ifade verirken, 1980'li yıllarda çocukluğunu geçirenlerin oluşturduğu mahkeme heyeti ise Evren ve arkadaşlarına "ömür boyu itibarsızlaştırma" cezası verdi.

DİYARBAKIR ANILARI AĞLATTI
Evren ile Konsey üyeleri Sedat Celasun, Nurettin Ersin, Tahsin Şahinkaya ve Nejat Tümer'in sanık olduğu mahkeme temsili 'Mahkeme Başkanı' Fethiye Çetin'in açış konuşmasıyla başladı. duruşmada asıl iddianameyi Ergin Cinmen, Ahmet İnsel tarafından hazırlanan ek iddianameyi ise Meltem Oral okudu. Yazar Adalet Ağaoğlu, Leman Fırtına, Orhan Miroğlu, Ragıp Zarakolu, Bülent Aydın, Salih Sezgin ve İhsan Eliaçık gibi isimler ise tanık olarak ifade verdi. Darbe sonrası Diyarbakır Cezaevi'nde kalan Salih Sezgin ve Orhan Miroğlu'nun yaşadıklarını anlatması sırasında izleyiciler gözyaşlarına hâkim olamadı. Yunanistan'daki Albaylar Cuntası'nın devrilmesiyle sonuçlanan üniversite ayaklanmasının öğrenci lideri Dimitrious Papachristou da ülkesindeki süreci anlattı. Mehmet Ali Alabora, Karin Karakaşlı, Gökşen Şahin, Rojin, Yıldıray Oğur ve Semiha Kaya'dan oluşan heyet Evren ve arkadaşlarına "ömür boyu itibarsızlaştırma" cezası verdiğini açıkladı.