kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tomanbay, DSP'ye katıldı

Giriş Saati : 11.09.2008 15:17
Güncelleme : 11.09.2008 17:44
Yeni Haber
CHP'den bir süre önce istifa eden eski milletvekili Mehmet Tomanbay, düzenlenen törenle DSP'ye katıldı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de DSP'ye geçeceği iddia ediliyor.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, katılım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir süreci yaşadığını ve büyük sıkıntılar içerisinde bulunduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan ile bir medya organı arasında yaşananların ibret belgesi gibi tarihte yerini alacağını vurgulayan Sezer, Başbakan Erdoğan'ın nasıl bir demokrasi anlayışına sahip olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

Sezer, tartışmaların Başbakan Erdoğan'ın demokrasi ve basın özgürlüğünden ne anladığının net bir şekilde görüldüğüne işaret ederek, "Başbakan bir suçluluk telaşı içerisinde baskıları, yıldırmaları bir yöntem olarak belirlemiştir." dedi. Sezer, Erdoğan'ın Doğan Medya Grubu'na yönelik 'açıklarım' sözünü de eleştirerek, "Varsa da açıklamıyorsan suç işliyorsun. Yoksa da tehdit ederek suç işliyorsun." diye konuştu.
Sezer, yaşananların AK Parti'de sonun başlanğıcı olduğunu iddia ederek, "Bu iktidarın dönem sonuna kadar Türkiye'ye taşımasının" zor olduğunu öne sürdü.

CHP üyeliğinden istifa ederek DSP'ye katılan Mehmet Tomanbay, 39 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu belirterek, parti değiştirmenin zorluğuna değindi. 2002 yılında CHP'den milletvekili seçilerek Meclis'e girdiğini hatırlatan Tomanbay, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasını CHP'nin önleyemediğini, DSP'nin bunu sağlayacağına inandığını söyledi.

Bir basın mensubunun Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de DSP'ye katılacağı yönünde haberlerin olduğunu hatırlatılması üzerine DSP Genel Başkanı Sezer, son dönemde partilerine yönelik yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, "Bir çok eski ve yeni siyasetçi ile görüşüyoruz. Sarıgül ile de bir kaç kez görüştük." cevabını verdi.

(CİHAN)