kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Hala Kanal 7'ye para aktarılmadı diyor musunuz?"

Giriş Saati : 11.09.2008 14:43
Güncelleme : 11.09.2008 17:36
Yeni Haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'e, "2006'da, 2007'de sordum, yine soruyorum, "Kanal7'ye para aktarılmadı suç yok' diyordunuz. Hala para aktarılmadı, suç yok diyor musunuz? Yeni bir soruşturma talimatı vermeyi düşünüyor musunuz" diye sordu.

CHP'li Tamaylıgil, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Kanal 7'ye kaynak aktarılmasıyla ilgili olarak 2006 ve 2007 yıllarında verdiği soru önergelerini hatırlattı. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından önergelere verilen cevaplarda, "Yeni Dünya AŞ (Kanal 7) tarafından Sermaye Piyasası Kanunu'na aykırı bir biçimde halka arz yapıldığı yönünde kesin bir yargıya ulaşılamaması nedeniyle herhangi bir işlem yapılmamasına karar verildiği" nin belirtildiğini kaydeden Tamaylıgil, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"-Yeni Dünya İletişim AŞ ile ilgili denetim hangi tarihler arasında yapılmıştır? Denetimi gerçekleştiren uzmanlara verilen görev yazısının içeriği nedir? Denetim raporu ne zaman verilmiştir, tarihi nedir? Denetim raporunun tam metni ve konu ile ilgili uzman görüşü nedir?

-Kurul kararında "kesin bir yargıya ulaşılamaması nedeniyle' denmektedir. Bu anlatımdan karar alındığı süreçte bazı tespitlerin olduğu ancak kesinleştirilemediği anlaşılmaktadır. Son dönemde gündemde olan ve Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasına dayanak olan iddianame içeriğinde adı geçen kanal ve ilgili şirket yöneticileri hakkında ifade ve belgeler bulunmaktadır. Sermaye Piyasası Kurulu bu gelişmeler sonrasında "kesin yargıya ulaşamadığı' konu hakkında var olan belgeleri ve geçmişteki raporu bir daha gözden geçirecek bir çalışma başlatılacak mıdır?

-2006'da, 2007'de sordum, yine soruyorum. "Kanal 7'ye para aktarılmadı, suç yok' esasına dayalı yanıtlarınız hala geçerli mi, bugün de para aktarılmadı, suç yok diyor musunuz? Yeni bir soruşturma talimatı vermeyi düşünüyor musunuz?"

(ANKA)