kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meral hakkındaki iddiaları yanıtladı

Giriş Saati : 11.09.2008 17:07
Güncelleme : 11.09.2008 17:44
Yeni Haber
CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, 30 yıl hizmet ettiği Yol-İş Sendikasının, kendisine ''ahde vefa'' olarak danışmanlık önerdiğini ancak milletvekilliği nedeniyle bunu kabul etmediğini, oğlu Mustafa Meral'i önerdiğini söyledi.

Meral, milletvekilliğinden önce başkanlığını yaptığı Yol-İş'ten 5 bin YTL maaş bağlattığı, işçilerin parasıyla 120 bin YTL'lik araç aldığı haberlerine ilişkin, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Yol-İş'te 30 yıl emeği bulunduğunu, milletvekili seçildikten sonra buradan gözyaşları arasında ayrıldığını anlatan Meral, ayrılırken arkadaşlarının, ''30 yıl emeğin var, burada oda hazırlayalım, danışmanlık ücreti bağlayalım, makam aracı verelim, elin üzerimizde olsun'' dediğini söyledi. Meral, bunu, sendikanın ''ahde vefası'' olarak nitelendirdi.

Meral, milletvekili olması nedeniyle, ''Benim kadar yetenekli, benim her zaman yanımda olan, mitinglere katılan oğlum var. Oğlum yardımcı olsun'' diyerek, oğlunu danışman olarak önerdiğini belirtti. Meral, Sendika Yönetim Kurulunun, Meral'in oğlu Mustafa Meral ile 1 Kasım 2002 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle uzman-danışmanlık sözleşmesi yapılması, aylık 3 bin 730 YTL ücret ödenmesine ilişkin aldığı kararın bir örneğini gösterdi.

Mustafa Meral'in, ''5 yıl boyunca sözleşmeyi imzalamak için bile olsa Yol-İş'e uğramadığı'' iddialarına işaret eden Meral, sözleşmede oğlunun imzasının da bulunduğunu kaydetti.

''SALİH KILIÇ'A YOL-İŞ'TEN AYLIK BAĞLANDI''

Yol-İş Sendikasının geçtiğimiz günlerde yapılan olağanüstü genel kurulunda, ''Bayram Meral'in usulsüzlüklerinin tartışıldığı'' haberlerini de eleştiren Meral, şöyle devam etti:

''Genel Kurula medya sokulmuyor ama neden sokulmadığı sorulmuyor. Ben Yol-İş'ten 2002'de ayrılırken, ayakta alkışlanarak, omuzlar üzerinde ayrıldım. Yolsuzluk yapanlar seçimi kaybetti ama bunlarla ilgili yazılan bir şey yok. Yol-İş'teki bir kaç yöneticinin bilmem neyini telafi etmek için Bayram Meral gündeme getiriliyor. Bayram Meral, 30 yıl hizmet etti, Yol-İş'i yarattı. Eski Türk-İş Başkanı Salih Kılıç'a, Yol-İş'ten 5 bin YTL'nin üzerinde aylık bağlanmış. Ben, Yol-İş'e 30 yıl hizmet ettim. Bakan olsaydım, oğluma gemi alırdım, kimse de yazmazdı. Oğlum çay ocağı açıyor, konu ediyorlar, haksızlık oluyor. Çalışmayacaklar mı, hiçbir şey yapmayacaklar mı?''

Danışmanlık hizmeti dolayısıyla kendisine tahsis edilmek üzere 120 bin YTL'lik araç alındığı, daha sonra Yol-İş yönetimine baskı yaparak aracı 60 bin YTL'ye üzerine aldığı iddiaları üzerine de Meral, 4 yılın doldurulması halinde araçların yarı fiyatına satıldığını, diğerlerine sattıkları gibi kendisine de bu şekilde sattıklarını söyledi. Meral, araca kendisinin binmediğini, oğluna bıraktığını ifade etti.

''DOĞRU, YANLIŞ...''

Oğlunun eğitim durumunun sorulması üzerine Meral, Mustafa Meral'in kolej mezunu olduğunu, üniversite son sınıfta okuduğunu söyledi. Bir gazetecinin, ''Bu konum, babadan oğula geçiyor gibi olmuyor mu?'' sorusuna Meral, oğlunun sendikacı değil, personel olduğu karşılığını verdi. Oğlunun işletme fakültesinde okuduğunu ifade eden Meral, ''Okulu herhalde bitti zannediyorum'' dedi.

Birçok sendikacının oğlunun da sendikada çalıştığını belirten Meral'e gazeteciler, ''Peki bu doğru mu?'' diye sordu. Meral, ''Doğru, yanlış...Patronlar kendi oğlu dururken, başkasını getirir mi?'' diye sordu.
Meral, bir soruyu yanıtlarken, Yol-İş'ten ayrıldıktan sonra maaş almadığını, bunun, 12 Eylül'ün bir sonucu olduğunu belirterek, 12 Eylül'den önce hem milletvekilliği hem de sendika başkanlığı yapılabildiğini kaydetti.

AA