kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sınır ötesi tezkereye yeşil ışık

Giriş Saati : 11.09.2008 17:00
Güncelleme : 11.09.2008 17:44
Yeni Haber
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bölücü terörün durdurulması için sınır ötesi operasyonun devamı gerekiyorsa, bir tezkere getirilebilineceğini, MHP'nin, bunu destekleyeceğini söyledi.

Şandır, Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK'ya yönelik sınır ötesi harekat düzenlemesine ilişkin verilen yetkinin süresiyle ilgili yaptığı açıklamada, bölücü terörün saldırılarının bir an önce durdurulması gerektiğini bildirdi.

Bunun için hükümetin, yapılması gerekenleri yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Şandır, ''TBMM olarak biz, AKP iktidarına sınır ötesi operasyon yapabilme yetkisi vermiştik. Bölücü terörün saldırılarını durdurmak için sınır ötesi operasyonun devamı gerekiyorsa bir tezkere getirilebilir. MHP olarak biz bunu destekleriz. Bizim istediğimiz şey bölücü terörün kökünün kazınması ve bitirilmesidir. Bunun için sorumluluk siyasi iktidardadır'' dedi.

''SİYASİ İKTİDARIN ZAYIFLIĞI''

Şandır, son zamanlarda terörle mücadele kapsamında şehit sayısında gözle görülür bir artışın olduğuna dikkati çekerek, ''Bölücü saldırılar bir yerlerden cesaret almaktadır. Terör artık büyükşehirlerde kitlesel katliamları planlamaktadır. Bölücü terör, devlet kurumlarına saldırmaktadır. Bütün sınır ötesi operasyonlara rağmen bölücü terörün saldırılarında artış, siyasi iktidarın zayıflığını göstermektedir. Anlaşılıyor ki siyasi iktidarın politikaları ve yaklaşımları, bölücü terörü cesaretlendirmektedir'' görüşünü savundu.

''Terörle mücadele etmek zorunda olan siyasi iktidarın politikaları, bu mücadelenin başarıya ulaşmasındaki en büyük engeldir'' diyen Şandır, şunları kaydetti:

''AKP iktidarı, bu politikaları gözden geçirmek mecburiyetindedir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da seçim hesabı yapan AKP, anlaşılıyor ki bölücü teröre karşı şirin görünebilmek için yapılması gerekenleri zamanında ve yeterince yerine getiremiyor. Bu da her geçen gün akan kanı artırıyor. Anaların yüreği yanıyor, yeniden toplum şehitler vererek hızla ayrışmaya zorlanıyor. Bunun sorumlusu siyasi iktidardır.Sınır ötesi yapılacak bir çalışmanın, hiç bir siyasi polemiğe gerek kalmadan yerine getirilmesi gerekir.''