kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fındık üreticisinde hayal kırıklığı

Giriş Saati : 06.09.2008 12:12
Güncelleme : 06.09.2008 17:33
Yeni Haber
Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Darboğaz köyünde fındık üretimi yapan 405 fındık üreticisi, taban fiyatı 4 YTL'den memnun değil.

Darboğaz köyünde fındık üreticiliği yapan vatandaşlar, okulların açılması ve ramazan ayı sebebiyle paraya ihtiyaçları olduğunu ve fındığı yarı fiyatına tüccara satmaya başladıklarını söyledi. Fındık üreticileri, 4 YTL olarak açıklanan fındık taban fiyatını az bulduklarını ve geçen yıl 5.15 YTL olarak açıklanan fındık fiyatının bu yıl 4 YTL olarak açıklanması karşısında zor durumda kaldıklarını ifade etti.

Darboğaz Köyü Muhtarı Necati Mürtezaoğlu, köylerinde 405 fındık üreticisinin olduğunu belirterek, "Fındık piyasasının geç açılışının bize zararı büyük oldu. Çünkü halkımızın okullar ve ramazan ayı sebebiyle paraya ihtiyacı var. Halkımız yarı fiyatına fındığını tüccara vermeye başladı" dedi.

Köylerindeki fındığın devlet teşvikiyle dikildiğini kaydeden Mürtezaoğlu, "Şimdi ise geçim kaynağımız olan fındığa verilen para neredeyse masrafını karşılamıyor. Biz fındık fiyatının 6 YTL olarak açıklanmasını beklerdik. Buna beklentiye göre borçlanarak düğün yapanlar, araba, arsa ve ev alanlar oldu. Açıklanan fiyat karşısında şoke olduk" diye konuştu. Diğer üreticiler de fındık taban fiyatından memnun olmadıklarını ve mağdur olduklarını kaydetti.

(İHA)