kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Diyanet'ten "tasarruf" kampanyası

Yeni Haber
Diyanet İşleri Başkanlığı, tasarruf kampanyası başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, tasarruf kampanyası kapsamında araç yakıtlarını kontrol altına aldıklarını, çimenleri şebeke suyu ile değil; kuyu suyuyla suladıklarını ve ekonomik lambalara geçtiklerini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, yaptığı açıklamada, tasarruf kampanyası başlattıklarını belirtti. Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuda örnek kurum olması gerektiğine işaret ederek "Araba yakıtlarını kontrol altına aldık. Bahçemizi sulamak için özel bir tanker edindik. Bahçemizi, şebeke suyu ile değil; kuyu suyuyla, taşıma suyla suluyoruz. Şebeke suyunu sadece ihtiyaç için kullanıyoruz. Suyu akmayan birçok vatandaşımız var. Gecekondudakinin suyu akmıyorsa ben de burada şebeke suyuyla çayır suluyorsam yanlış yapıyorum demektir" dedi. Bardakoğlu şunları söyledi:

"Tasarruf kampanyamız kapsamında ışıkları azalttık. Ekonomik lambalara geçtik. Camilerin daha az sarfiyat yapması için tedbir alıyoruz, arıyoruz, araştırıyoruz. Camilerin daha masrafız hale gelmesi için de projemiz var. Çünkü elektirik de, petrol de dışa bağlı şeyler. Örnek kurum olmak zorundayız. Tüm devlet kurumlarının israftan kaçınması gerekiyor. Tasarrufa örnek olması gerekiyor. Her konuda tüm kurum, kuruluşlar israftan kaçınmalı."

DİN GÖREVLİLERİNE OKUMA KAMPANYASI

İl müftüleriyle 6 ayda bir toplandıklarını belirten Bardakoğlu, "Toplandığımızda 6 ayı değerlendiriyoruz. Gelecek 6 ay için de plan program yapıyoruz. En son 1 yıldır ise, sosyal içerikli din hizmetine ağırlık verdik" dedi. Ağaçlandırma, çevre bilinci, suların daha temiz akması, kız çocuklarının okutulması, kadın haklarının öne çıkarılması, toplumda kimsesizlerin gözetilmesi, kömürü, odunu olmayanlara yardım edilmesi ve tedavi olamayanların tedavi ettirilmesi gibi toplumda sosyal yarayı sarma açısından din görevlilerine önemli görevler düştüğünü ifade eden Bardakoğlu şunları söyledi:

"Biz din adamlarımıza dedik ki "dört duvar arasında kalacağınıza dışarı çıkın. 24 saat çalışın' Sosyal içerikli, sosyal alandaki ihtiyaçları karşılamaya yöneldik ve bunu performans kriterlerine aldık. Din görevlileri için okuma kampanyaları da düzenledik.Hem; imamlarımız, din adamlarımız, 10'ar ciltlik kitaplar aldılar. Bunları okuyorlar. Diğer dünya dinlerini okuyup öğreniyorlar, hem de din görevlileri olarak her biri, bulunduğu mahallede, köyde okuma kampanyası açıyor. İnsanlara çare olmak gerekiyor."

(ANKA)