kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Eyleme İstanbul milletvekili Ufuk Uras da katıldı.

Alevilerden 'zorunlu din dersi' protestosu

Müslim SARİYAR SABAH
Alevi dernekleri, "zorunlu din dersi" uygulamasını protesto etti. Taksim'deki gösteride "Uygulama devam ederse, eylemler kitleselleşecek" uyarısı yapıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Alevilerden 'zorunlu din dersi' protestosu
Alevi derneklerinin, "zorunlu din dersi" uygulamasının kaldırılması için başlattıkları protesto eyleminin ikincisini dün İstanbul'da gerçekleştirdi. Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Koçgiri Kültür Merkezi Girişimi üyesi yaklaşık 100 kişi Taksim Meydanı'ndaki tramvay durağında buluştu. Kalabalık, "Alevi inancı yasaklanamaz", "Demokratik, bilimsel, laik eğitim", "Diyanet işleri zorlama işleri" şeklinde slogan attı. İkincisi gerçekleşen oturma eylemine ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili Ufuk Uras da katıldı. Uras burada yaptığı açıklamada, İslam'da ruhbanlık yok denildiğini ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ruhbanlık yaptığını belirterek, "Diyanet işleri din işlerini değil bir mezhebin işlerini yapıyor. Hac zamanı, hac işlerini düzenleyemiyor ve hacca gidenlere Şiiliği kötülüyor" dedi.

'ALEVİLER YOK SAYILIYOR'
Grup adına yapılan basın açıklamasında ise Alevilerin dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olmak istedikleri belirtilerek, "Camiye, kiliseye, havraya yasal statü hakkı veriliyor. Söz konusu cemevi olunca 20 milyon Alevi yok kabul ediliyor. Yine Alevi gençlerin taze beyinleri, Sünni anlayışının din kültürü ve ahlak bilgisi dersi doğrultusunda tahrip edilecek" denildi. Avukat Kazım Genç ise "Yargı kararlarına uymazsanız Alevi toplumu hak arama mücadelesini alanlara taşıyacak" dedi. Grup yarım saat süren oturma eylemi yaptıktan sonra üçüncü büyük eylemin 7 Eylül Pazar günü Ankara'da olacağı bildirerek dağıldı.