kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şehitlere son veda

Yeni Haber
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Salim Güneş'in cenazesi, Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde toprağa verildi.

Şehit er Salim Güneş'in cenazesi, gece Ordu'ya getirildikten sonra ailesinin yaşadığı Çatalpınar ilçesine götürüldü. Çatalpınar Belediyesi önünde öğlen saatlerinde şehit er için tören düzenlendi.

Törene, şehit erin annesi Yadigar, babası Adem Güneş ile kız kardeşleri İnci ve Ümran, Vali Ali Kaban, AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa ve Ayhan Yılmaz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Belediye Başkanı Seyit Torun ile çeşitli kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit erle birlikte askere gittiği ve cenaze için vatani görevini yaptığı Lüleburgaz'dan izne geldiği öğrenilen hala oğlu Atilla Erkoç, törende fenalık geçirdi.

Cenaze sırasında alanda bulunan vatandaşlar sık sık terör örgütü aleyhine çeşitli slogan attı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Celal Çürek, vatan için canını verenlere minnettar olduklarını söyledi.

Ülkeyi bölmeye çalışanlara fırsat verilmeyeceğini ifade eden Albay Çürek, ''Bugün burada bayrağımız özgürce dalgalanıyorsa, vatanımızda rahatça yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bilinmeli ki şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu topraklar hiçbir zaman bölünmeyecektir'' diye konuştu.
Şehit er Güneş'in naaşı daha sonra Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Haşal Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına toprağa verildi.

AA