kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ferda Paksüt ifade vermeye eşi Osman Paksüt ve avukatıyla birlikte geldi.

Paksüt'ün eşi Ergenekon 'zanlısı' olarak sorgulandı

Ersan ATAR-Enis YILDIRIM / ANKARA
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, "Engenekon zanlısı" olarak savcılıkta gün boyu ifade verdi. 6 saatlik sorgunun ardından serbest bırakıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Paksüt'ün eşi Ergenekon 'zanlısı' olarak sorgulandı
Ergenekon operasyonunun şimdilik son zanlısı, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt oldu. Paksüt, 6 saatlik sorgudan sonra serbest bırakıldı. Anayasa Mahkemesi'nde AK Parti kapatma ve türban davaları devam ederken, Ankara Tenis Kulübü'ne gelişleri sırasında, eşiyle birlikte dinlenip izlendiğini iddia ederek Türkiye'nin gündemine oturan Ferda Paksüt, Ergenekon soruşturmasının sanıkları ile yaptığı telefon görüşmeleri nedeniyle aynı soruşturmanın "şüpheli" si oldu. Paksüt, İstanbul Geniş Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla dün Ankara Adliyesi'nde ifade verdi.

TAM MESAİ SORGU
Ergenekon soruşturmasının ilk aşamalarında gözaltına alınıp sorgulanabileceği konuşulan Paksüt için düğmeye hafta başında basıldı. Önce Paksüt'ün, eski AK Partili ve Ergenekon davası sanığı Turhan Çömez'le yaptığı telefon görüşmeleri basına yansıdı. Ardından Çeşme'deki yazlıklarında tatil yapan Paksüt çifti, Ankara Adliyesi'nden arandı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Ferda Paksüt'ü ifadeye çağırdı. İfadeye çağrıldıktan sonra "sanık mı yoksa tanık mı" olduğu tam anlaşılamayan Paksüt dün, Ankara Adliyesi'ne eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar ile birlikte geldi. Paksüt'ün kısa sürede adliyeden ayrılması bekleniyordu, ancak böyle olmadı. Savcı Bilgili, ifadesinin uzun süreceğini fark edince öğle arası verdi. Öğleden sonra devam eden sorgu 6 saat sürdü.

SAVCI ODASINDA
Alınan bilgiye göre savcılık, sorgu sırasında Paksüt'ün, Turhan Çömez ve gazeteci Güler Kömürcü aracılığıyla, Ergenekon davasının diğer sanıklarına, Anayasa Mahkemesi'ndeki davalar ve olası sonuçları hakkında bilgiler aktardığı iddiasına yanıt aradı. Paksüt'ün adliyeye geliş ve ayrılışı olaylı oldu. Ferda Paksüt, yorum yapmak istemediğini söyledi. Paksüt, Turhan Çömez ile kamuoyuna yansıyan görüşmesini de kastederek, "Samimi konuşmalarım bazen yanlış anlaşılıyor. Adalete yardımcı olmak için geldik" dedi. Paksüt, sorgu için Savcı Mustafa Bilgili'nin odasına geçtiği sırada eşi Osman Paksüt de izinde olan Başsavcı Vekili Hamza Keleş'in odasında bekledi. Paksüt'ün ifadesinin 37 sayfa tuttuğu öğrenildi.