kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CAHİT YAVUZ

Ted Open'ın önemi!..

Türk sporunun ve Türk tenisinin 60 yıllık geleneğidir Ted Open. Tekler finalinde Alman Benedikt Dorsh'u yenen, Portekizli Frederico Gil'in şampiyonluğuyla sona erdi. Gil şu anda dünyanın en iyi 98 numarası. Turnuva fikstüründe daha iyi rankingli tenisçiler de vardı.
Örneğin 1 nolu seribaşı Fransız Jeremy Chardy 75 ve 2 nolu seribaşı Rus Teimuraz Gabashvili, 83. sıradaki tenisçiler. Bunların yanına, geçen senenin dünya gençler şampiyonu ve Federer'in partneri Fransız Jonathan Eysseric'i de koymak gerekir. Ted Open, erkeklerde Türk tenisinin dünyaya açılan en büyük kapısı. Yabancı tenisçiler için de aynı şekilde çok önemli bir turnuva. Onun içindir ki dünya sıralamasında ilk 50 ile 100 arasındaki bilindik raketler Ted Open'i ıskalamıyorlar.
Onların turnuvaya verdikleri önemi gösterdikleri katılımla anlayabiliyoruz. Ancak aradan 60 yıl geçmesine rağmen, şu turnuvada bir tek Türk tenisçisini, bir kaç tur geçerken göremedik. 60 yıldır bir tek Türk tenisçisi çıkmadı, "Ben burada çeyrek final oynayacağım, hatta final oynayacağım" diyen. Bu yıl sadece Marsel İlhan topladığı puanlarla ana tablo oynamayı hekedebildi. Bunu önem göstergesi olarak görmek mümkün mü bilemiyorum. Ana tabloda oynayan Tuna Altuna ve Adem Özmeral ise Wild Card ile mücadele edebildi.

AKBANK VE MÖVENPİCK'İN DESTEĞİ
Öte yandan Akbank yıllardır desteğini esirgemeden, Mövenpick de turnuva oteli olarak buna keza, istikrarlı bir şekilde önemsiyorlar bu turnuvayı. Diğer sponsorlar da aynı önemi gösteriyorlar her defasında, dünya sıralamasında ilk yüzdeki tenisçiler gibi. Final seramonisinde Tenis Federasyonu adına Mesut Polat'ın olması ve sahiplenmesi de önem konusundaki reaksiyonlara, federasyonun da kayıtsız kalmadığını göstermeye yeterliydi bence.
Başkan Mehmet Tınaz'ın, Bekir Emre'nin şimdilerde Cem Tınaz'ın ve Ted Yönetim Kurulu'nun çabaları da ortada. Bu durumda bir tek konu kalıyor geriye. Tenisçilerimiz ve onları yetiştirenlerin Ted Open'ı ne kadar önemsedikleri. Bunun ise tek kanıtı var; Ted Open'da çeyrekten başlayarak finaller oynamak. 61'den başlayarak 70'e kadar tüm önemseyenler tarafından takip edilmeli bence bu iş. Ve bu takip sıkı olursa, sonunda mutlaka bulunacaktır Ted Open'ı önemseyen tenisçiler ve hocalar. Kimsenin şüphesi olmasın.