kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Cepte ve sabit hatta vergiler sıfırlansın'

TÜRK Telekom Genel Müdürü Paul Doany, cepte ve sabit hatta vergilerin sıfırlanması istediklerini dile getirdi. Doany, bu konuda pozitif ayrımcılık yapılmasını beklediklerini söyledi. Doany şu mesajları verdi:

* İnternet kapsama alanını her evin bodrum katına baz istasyonu kurmuş kadar artıracağız.

* 70 milyon nüfusa ulaşmak istiyoruz. Nüfusun yüzde 5 veya 10'unun 3G'yi tercih edebileceğini varsayarsak WiFi ve Edge ile 65 milyonu hedefledik.

AZER TELEKOM'A İLGİ VAR

*
Sanatçı Cem Yılmaz'ın reklamlarının Türk Telekom'a etkisini ölçmek zor ancak şirketin ilk yarı sonuçlarından son derece memnunuz.

* Enflasyonun altında bir zam yaptık. Fiyat artışına rağmen sabit hatlar daha fazla kullanılacak.

* Bu yıl 1.7 milyar YTL'lik yatırım hedefimizi tutturacağız. Rekabet fiyat bazlı olmaz. Rakiplerimiz bunu yapıyor. Yatırım yapmıyor.

* Kırgız Telekom ihalesinde varız. Azer Telekom ile ilgileniyoruz. Makedonya ve Bosna Hersek gibi başka fırsatlara da bakıyoruz.

* Mobil ve ADSL'de ciddi bir büyüme bekliyoruz. AK Parti hakkında açılan kapatma davasının etkilerine ilişkin olarak da PC satışlarında bir düşüş olduğunu düşünüyorum, bunun da ADSL'ye yansıdığını görmek gerekir. Ancak burada bir düzeltme de bekliyoruz.

* Wi-Phone hizmetinin Türkiye piyasasına çok uygun. 3G teknolojilerine büyük önem veriyoruz. Ancak 3G ile birlikte kapsama alanı konusunda kalite sorunları yaşanacak.