kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MiTo VE 500, EKİMDE TANITILACAK Alfa Romeo MiTo ve Fiat 500’ün Türkiye tanıtımlarını ekimde İstanbul Auto Show’da yapacak olan Tofaş, Linea’nın 1.6 lt’lik dizel versiyonunu da pazara sunacak.

Karamsarlık bitti, rekor ihracatla uçuşa geçtik

2007 yılındaki performanslarını 'pistte burnu yukarıda olan uçağa' benzeten Tofaş CEO'su Pandır, 2008'in ilk 6 ayını değerlendirdi: "Artık uçuyoruz, irtifa kazanıyoruz"..
Koç Holding - Fiat ortaklığı ile 40'ıncı yılını kutlayan, Fiat'ın en büyük üç otomotiv üretim merkezinden biri Tofaş, 2008 Ocak-Haziran dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Bu yılın ilk yarısında Minicargo üretiminin faaliyete geçmesi ile üretim adetlerinde tarihinin en yüksek seviyesine ulaşarak, 169 bin 573 adet ile rekor kıran Tofaş'ın CEO'su Ali Pandır, aynı dönemdeki 172 bin 367 adetlik satış rakamı ile 2.8 milyar YTL'lik ciro elde ettiklerini bildirdi. Türkiye'de siyasi belirsizliğin ortadan kalktığını, otomobil piyasasında bir kıpırdanma olduğunu ifade eden Pandır, "Bir ay önceki karamsar tablo iyimser hal aldı. Finansal olarak rekor sonuçlar elde ettik. Geçtiğimiz yıl pistte burnu yukarıda olan bir uçağa benziyorduk. Artık uçuşa geçtik, irtifa kazanıyor" dedi.

KÂRLILIK YÜZDE 6.2'YE ÇIKTI
Pandır, Tofaş'ın 2007 yılı toplam kârına bu yılın ilk yarısında ulaştığını, net kârın yüzde 108 artış göstererek 152.7 milyon YTL'ye yükseldiğini anlattı. Toplam kapasitenin, 250 bin adetten 360 bin adede yükseldiğini kaydeden Pandır, üretim kapasitelerinin 'darboğaz giderme' ile 400 bin adede çıkacağını söyledi. Faaliyet kârlarının yüzde 183 artışla 178.8 milyon YTL'ye yükseldiğini bildiren Pandır, operasyonel kârlılık oranını yüzde 3.7'den 6.2'ye çıkardıklarını da vurguladı. Pandır sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçok şirketin vizyonunda olan kârlılık oranını biz gerçekleştirdik. Kapasite artışı ile devamlı yaptığımız tasarruf ve verimlilik çalışmalarımızın sonucu bu başarıyı yakaladık" dedi. Tofaş'ın son 3 yılda 775 milyon Euro yatırım yaptığını hatırlatan Pandır, 2008'de Tofaş'ın toplam yatırımının 332 milyon Euro olarak planlandığını, bu yatırım miktarının içinde devam etmekte olan Yeni Doblo yatırımlarının da bulunduğunu belirtti.
Haberin fotoğrafları