kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şemsi Bayraktar

Haber Turu1

Şemsi Bayraktar ANKARA
"Fındık 2.5 YTL'ye indi alım fiyatı açıklansın"
TÜRKİYE
Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, küçük üreticinin fındığı 2.5 YTL'den satmak zorunda kaldığını, fırsatçı tüccarların ise ucuza mal alıp haksız kazanç elde ettiğini söyledi. Bayraktar, fındığın taban fiyatının en az 5 YTL'nin üzerinde olmasını istedi. Bayraktar, dün düzenlediği toplantıda, Karadeniz'in en önemli ürünü olan fındıkta hasat sezonunun başladığını, Hükümet'in bu yıl alım fiyatını açıklamada geç kaldığını anımsattı. Tüccarın da fiyatın açıklanmamasını fırsat bilerek fındığı ucuza aldığını belirten Bayraktar, hükümetin bu duruma müsaade etmeyerek, bir an önce alım fiyatını açıklamasını istedi.

SASA ithal edilen elyafı üretecek
POLYESTER
elyaf, iplik ve reçine üretimi şirketi Advansa SASA, Türkiye'ye ithal edilen konjuge elyafın üretimine yönelik yeni yatırımını tamamlayarak üretime başladı. Kullanıldığı ana alanlar yastık, yorgan gibi dolgu tipi uygulamalar ve kumaş altında yer alan vatkalar olan konjuge elyafın, pamuk ve benzeri dolgu malzemelerine göre çok daha hijyenik ortamlar sağladığı bildirildi. Son yıllarda tekstil sektöründe yaşanan küçülmeye rağmen yüksek teknolojili üretim yatırımları ile yeni sektörlere girmeyi hedefleyen Advansa SASA'nın, konjuge elyaf hattı ile 18 bin ton/yıl ek elyaf üretim kapasitesine sahip olacağı bildirildi.

KKTC'de asgari ücret 1.190 YTL
KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yeni asgari ücret, 1.190 Yeni Türk Lirası (YTL) olarak belirlendi. KKTC Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısında, 1.060 YTL olan asgari ücreti, 130 YTL artırıldı. KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sonay Adem başkanlığındaki toplantıda, işveren temsilcileri asgari ücretin değişmemesini, işçi temsilcileri ise 1.250 YTL olmasını önerdi. Yapılan oylamada, yeni ücret 1.190 YTL olarak belirlendi.Yeni asgari ücret 1 Eylül tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Türkiye'de ise asgari ücret brüt 638.70 YTL.

İGDAŞ'ın abone sayısı birçok ülkeden fazla
İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, şirketin yatırımlarının 13 bin kilometreyi aştığını belirterek, "Abone sayımız 4 milyona yaklaşıyor. Bu rakam birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan bile fazla" dedi. En büyük 500 özel şirket arasında 2.1 milyar YTL'lik ciroyla 31'inci sırada yer alan İGDAŞ'ın Türkiye'nin en önemli markalarından biri olduğunu söyleyen Aslan, asıl hedeflerini "global bir marka olabilmek" olarak açıkladı. İGDAŞ'ın sektör için bir okul olduğunu, İGDAŞ'tan mezun olan birçok kişinin Anadolu'daki gaz dağıtım şirketlerinde yöneticilik yaptığını kaydeden Aslan, "Ayrıca bilgi ve tecrübelerimizi uluslararası alana da taşıyoruz. Çevre ülkelerinde müşavirlik ve eğitim çalışmaları yürütüyoruz. Global marka olma alanında da çok önemli mesafeler kat ettik" dedi.

İzmir Enternasyonal'a 60 ülke katılıyor
SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, dün akşam açılan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) dünyanın belli başlı genel ticaret fuarları arasında yer aldığını, hem kent hem Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.. 58 ülkeden konuk bakan ve delegelerle bir araya gelen Çağlayan, İzmir'deki terörist saldırıyı lanetledi. 77. İEF'ye toplam bin 43 firma katılacak, 60 ülkeden gelen 252 firma ürünlerini sergileyecek. Geçen yıl 1 milyon 400 bin kişinin ziyaret ettiği fuara, bu yıl 2 milyon ziyaretçi bekleniyor.
Haberin fotoğrafları