kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İzmir'de patlama: 16 yaralı

AA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
İzmir'de patlama: 16 yaralı
İzmir'in Konak ilçesinde askeri ve polis servis araçlarının önünde park halindeki otomobilde bir patlama meydana geldi. Patlamada 7'si polis, 3'ü asker olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı.



İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen patlamada, 7 polis ve 3 askerin yaralı olduğunu bildirdi.

Bakan Atalay, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İzmir'deki saldırıda uzaktan kumandayla bir aracın patlatıldığını belirterek, araçta bulunan 7 polis ve 3 askerin yaralandığını söyledi.

Saldırı ile ilgili uzman ekiplerin çalıştığını kaydeden Atalay, ''Polis servis aracı caddeden geçerken yola bırakılan bir araç uzaktan patlatılıyor. Araçta bulunan güvenlik görevlilerimizden 7 polisimiz, 3 askerimiz yaralanıyor. Askerlerimizden bir tanesinin durumu ciddiyetini koruyor, şu an ameliyatta. Üzüntü verici bir olay. Tek tesellimiz ölüm olayının olmaması'' dedi.

Patlamada yaralanan Albay Ahmet Kılıç ile erler Hüseyin Aslan ve Murat Bekirgül, kaldırıldıkları Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Hatay Askeri Mevki Hastanesi'ne sevk edildi.Yaralı Abbas Kalender, Hüseyin Kirazbilek, Sacit Kaskatı, Hakan Babürhan ve kimlikleri açıklanmayan diğer 4 polisin ise tedavileri Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediliyor.Abbas Kalender'in durumun ağır olduğu bildirildi.

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen ve biri albay 3 asker ile 8 polisin yaralanmasına yol açan patlamanın etkisiyle çevredeki evlerin de hasar gördüğü, çok sayıda evin camının kırıldığı görüldü.

Patlama, park halindeki otomobile yerleştirilen patlayıcının, havalimanında görevli polisleri taşıyan midibüs ile orduevine ait otomobilin Yeşillik Caddesi'nden geçtiği sırada uzaktan kumanda ile ateşlenmesi sonucu meydana geldi.

Midibüsteki polisler ile askeri araçta bulunan bir albay ile iki erin yaralanmasına neden olan patlamanın ardından polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Başka patlayıcı olabileceği ihtimalini değerlendiren polis, özel eğitilmiş köpeklerle bölgede arama yapıyor.

Çevredeki evlerde hasar meydana geldiği ve çok sayıda evin camının kırıldığı görülürken, vatandaşlar olayın ardından balkonlarına Türk bayrakları astı.

PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ OTOMOBİLİN BOMBA YÜKLÜ OLDUĞU BELİRLENDİ

İzmir'in Eşrefpaşa semtinde patlama meydana gelen otomobilin bomba yüklü olduğu, 1 yıl önce İstanbul'da çalındığı belirlendi.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, bombanın patladığı aracın markasını belirledi. Olay yerinde yapılan incelemede, otomobilin 1 yıl önce İstanbul'da çalındığını, üzerinde sahte plaka takılı olduğunu tespit etti.

Otomobilin, gece yarısından sonra olay yerine park edildiğini belirleyen ekipler, olay yeri çevresindeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

GÖRGÜ TANIĞI ŞOFÖR

Patlamaya tanık olan 35 DHT 08 plakalı belediye otobüsünün şoförü Ramazan Özdemircan, olayın, aracının 25-30 metre önünde meydana geldiğini anlattı.

Özdemircan, patlamanın meydana geldiği araçtan çevreye yayılan parçalardan otobüsün camının kırıldığını, bu sırada kendisinin de başından hafif şekilde yaralandığını, olaydan sonra otobüsteki yolcuların tahliye edildiğini kaydetti.

PATLAMANIN YAŞANDIĞI NOKTADAKİ 3 KATLI 2 BİNA OTURULMAZ HALE GELDİ

İzmir'in konak İlçesi Eşrefpaşa semtinde patlamanın yaşandığı noktada, 3 katlı iki bina kullanılamaz hale geldi.

Yeşillik Caddesi'nde park halindeki otomobile yerleştirilen bombanın patlaması sonucu, çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinde hasar meydana geldi. Patlamanın olduğu noktadaki 3'er katlı iki apartman ise kullanılamaz hale geldi.

Sabır Apartmanı sakinlerinden Raşit Üret, sabah saatlerinde çok şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini, ardından da çevreyi alevlerin sardığını söyledi. Yaşananlara ilk etapta bir anlam veremediklerini belirten Üret, ''patlamanın ardından eşim feryat etmeye başladı, kızım ise baygınlık geçirdi. Ardından kendimizi dışarı attık. Şoka girmiştik, ne yapacağımızı bilemedik. Uzun süre yaşadığımız şokun etkisinden çıkamadık'' diye konuştu.

Aynı binanın zemin katında iş yeri bulunan Hüseyin Yapıcı ise patlamadan sonra olay yerine geldiğini ve polislerin güvenlik nedeniyle kendisini bölgeden uzaklaştırdığını söyledi. Güvenlik şeridinin açılmasının ardından alçı dekorasyon işi yaptığı iş yerine gelebildiğini belirten Yapıcı, ''öyle şiddetli patlama olmuş ki, iş yerime girdiğimde tanıyamadım. Her şey parçalanmış. 50 yıllık birikimimiz yok oldu. İş yerini sabah 08.00'de açıyoruz. 20 dakika geç gelmemiz, hayatımızı kurtardı'' dedi.

BAKAN YILDIRIM İNCELEMELERDE BULUNDU

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yürütülen yol çalışmalarını yerinde görmek amacıyla İzmir'de bulunan Yıldırım, Konak Eşrefpaşa semtinde meydana gelen patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Yıldırım, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kırsal kesimde hareket kabiliyeti kalmayan terör örgütünün, son dönemde eylemlerini şehirlerde alçakça sürdürdüğünü ifade etti.

Yıldırım, ''Bu millet bu saldırıları lanetle kınıyor. Milletimiz daha da kenetlenerek mücadele edecek. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Emniyet güçlerimiz, gerekli çalışmaları yapacak ve faillerini yakalayacak'' dedi.

Olay yerinde yetkililerle yaptığı değerlendirmede, bu tür terör saldırılarından sonra ikinci bir patlamanın meydana gelmesini önlemek üzere alınabilecek telekomünikasyon tedbirlerini ele aldıklarını bildirdi.

Yıldırım, daha sonra olay yeri yakınında yer alan ve patlamadan zarar gören esnafı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.