kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DEPREMİ BEKLİYOR Çapa Tıp Fükültesi'nde İç Hastalıkları, Çocuk, Temel Bilimler, Cerrahi Mono Blok, Göz, Psikiyatri ve Ortopedi bölümlerindeki tadilat ve güçlendirme çalışması, binaların ruhsatı olmadığı için bir türlü gerçekleştirilemiyor.

7 binası kaçak çıkan Çapa'da deprem tadilatı askıda kaldı

Erdinç ERGENÇ / HABER MERKEZİ
İÜ Tıp Fakültesi'nde dünya Bankası kredisiyle yapılacak güçlendirme çalışmaları kaçak binalara takıldı..
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, 7 hastane binasını depreme karşı güçlendirmek için proje hazırladıktan sonra, izin almak için belediyeye başvurunca, hastane binalarının kaçak olduğu ortaya çıktı. Daha önce ODTÜ'nün başına gelen ruhsat sorunu bu kez Çapa Tıp Fakültesi'nde gündeme geldi. Fakülte yönetimi, Dünya Bankası'ndan alınan krediyle depreme karşı güçlendirme çalışması yapmak için analiz ve proje hazırladı. Belediyeye başvuran İstanbul Üniversitesi, Çapa'daki İç Hastalıkları, Çocuk, Temel Bilimler, Cerrahi Mono Blok, Göz, Psikiyatri, Ortopedi bölümleri binalarının ruhsatı olmadığını öğrendi. İskan belgesi ve ruhsatı olmayan binalar için güçlendirme izni bu yüzden alınamadı.

'YIKILIP YENİDEN YAPILMALI'
Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı Talip Temizer, Çapa'nın üzerinde bulunduğu arazinin hâlâ mahalle olarak görüldüğünü belirterek, yüzlerce parçalı tapunun olduğunu ifade etti. Fakülte yetkilileri de yaşanan sorunu doğrulayarak 217 parsel üzerine kurulan fakültenin, aynı sayıda tapusunun birleştirilmesi için girişimlere başladıklarını ancak bu sürecin uzun zaman alacağını belirttiler. Yetkililer fiziki açıdan dağınık olan hastanenin derli toplu hale gelmesi için güçlendirmeden ziyade, "yıkılıp yeniden yapılması" düşüncesinin hâkim olduğunu ifade ettiler.