kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vajinasına silgi sokan çocuk var!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
* Akıntıların başlıca nedeni nedir?
Çocukluk yaşlarında görülen akıntıların başlıca sebeplerinden biri; vajende bulunan yabancı cisimdir. 6-10 yaş arasındaki çocuklar bazen oyun ya da mastürbasyon amaçlı bazı yabancı cisimleri vajinalarına sokabiliyor. Böyle bir durumda en önemli belirti; inatçı, kötü kokan ve renkli akıntıdır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında aile çocuğu mutlaka bir kadın doğum uzmanına götürmelidir.

* Yabancı cisim vajenden ameliyatla mı çıkartılıyor?
Evet; cismi ameliyatla çıkartıyoruz. Ben, bugüne kadar birçok kız çocuğunun vajinasından küçük el feneri ampulü, saç tokası, silgi, kağıt parçası gibi maddeler çıkarttım. Onlar bunu oyun amaçlı yapıyorlar ve daha sonra korktukları için sıkıntı çektikleri halde ailelerine söylemiyorlar.

* Böyle bir durumda çocukları hangi doktora götürmek gerekir?
Konuya ilgi duyan bir çocuk hastalıkları uzmanı da aileye yardımcı olabilir ancak ilk başvurunun kadın hastalıkları ve doğum uzmanı bir hekime yapılması çok daha doğru olacaktır. Bu tür hastalıklar ihmal edilmemelidir çünkü ilerlerlerse tüplerin tıkanmasına ve kısırlığa bile neden olabilirler. Çocuğunuzu doktora götürürken çekinmek yerine, bir uzmana gidip bu konudaki korkularınızı anlatmalısınız.