kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Nikah dışı birliktelikler...

Nikah deyince aklıma geldi. Yıllar önce dillerden düşmeyen bir şarkı vardı. Ümit Besen adlı taverna şarkıcısı söylerdi. Şarkının sözleri şöyleydi: Nikahına beni çağır sevgilim. Yoksa gelir saçını çekerim! 'Belki!' şarkının sözlerini karıştırmış olabilirim. Ama varsın karışsın. Bu karışıklık yazacaklarıma engel değil. Peki, bugün bu köşede ne mi yazacağım? Bir erkekle 'nikah dışı birliktelik!' yaşayan kadınlara akıl hocalığı yapacağım. Onlara şöyle sesleneceğim: "Siz siz olun bir an önce birlikte olduğunuz erkeği nikahınıza alın. Unutmayın ki nikahsız bir kadın dış kapının önündeki 'paspas!' gibidir. Kirlenince her zaman yenisiyle değiştirilir."

BABANA BİLE GÜVENME!
Şimdi mevzu erkek olunca size derim ki; "Sakın ola ki babanıza bile güvenmeyin! Hele nikahsız yaşadığınız adama hiç güvenmeyin!" Peki, nikahsız birlikteliklere neden mi karşıyım? Vallahi bir erkek olarak asla karşı değilim. Çünkü körün istediği bir göz, nikahsız yaşayan erkeğe kadın verdi iki göz. Aslında benim nikahsız birlikteliklere karşı olmam bazı kadın okuyucularım adına... Çünkü onları baştan uyarmak benim boynumun bir borcu. Şimdi onlara diyeceğim şudur ki, bundan sonra yazacaklarımı dikkatlice okuyun. Okuyun ki aynı evde bir kadınla nikahsız yaşayan erkeğin, aynı evde nikahlı yaşayan erkeklere göre neden mutlu olduğu gerçeğini öğrenin. Bir kere baştan gerçeği yazayım. Bir kadınla nikahsız yaşayan erkeğin mantığı aynen şudur: "Akşam olunca güle oynaya eve gelirim/Önüme konan lezzetli yemeği yerim/Canım artık onu çekmeyince/Gidip başka bir kadının koynuna girerim..."

SORUMLULUK DUYGUSU
Şimdi anladınız mı sizin adınıza neden nikahsız birlikteliklere karşı olduğu mu? Bir kadınla nikahsız yaşayan erkek, hana uğrayan 'yolcu!' gibidir. O hanı ve hanın içindekini asla sahiplenmez. O ilişkide 'sorumluluk duygusu!' almak istemediği için nikah da istemez. Çünkü bir kadınla nikahsız yaşayan erkek şu gerçeği bilir ki, 'kaçış yolu yakın olduğu gibi sancısızdır da!' Nikahsız erkek birlikte olduğu kadından ayrılacağı zaman mahkemelerde sürünmeyeceğini bilir. Ona nafaka ödemeyeceğini de bilir... Bu yüzden de nikahsız yaşayan kadınlara şu tavsiyede bulunacağım: Kendinizi boş yere heder etmeyin. Nikahınıza almadığınız erkeğe iki kere güvenmeyin. Nik(ah)sız yaşayıp sonradan kıçınıza tekmeyi yiyince "Ah aptal kafam!" demeyin. O arsız erkeğe artık şu sözü söyleyin: "Ya nikahına beni alırsın ya da yaylanıp havanı alırsın."