kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Kadınlar 'evlilik kapanı' kurar mı?

Bir haftadır kızın biriyle çıkıyorum. Birbirimizi daha yeni yeni tanımaya başladık. Ama bu bir haftalık süre içinde gördüm ki onun benden beklentileri çok fazla. Benimle bir an önce evlenmek üzerine planlar yapıyor. İşin doğrusu bu da beni korkutuyor! (Toygun S.)

Bu konuda fikir beyan etmeden önce şunu söylemek isterim ki, Türk erkeğine bir haller olmuş! 'Yeni ilişki çağında!' bazı erkekler gördüklerinden dolayı şapşallaşmış. Bazı erkekler de kıçını havaya kaldırıp adeta nazlı bir kuzu olmuş! Kızcağız sizinle ilk gece yatağa girse Aman bu da yatılacak kadın çıktı!" dersiniz. Yok, o kız ilk günden beri sizinle evlenme planı yapsa "Aman bu da evlilik budalası çıktı!" dersiniz. Peki, sizin gibi bir erkeği böyle bir ikilem içine sokan kim? Tabii ki yine bazı kadınlar! Çünkü o tip kadınlar elmayla armudu aynı sepetin içine koyup, koca koca heriflerin üç kuruşluk akıllarını karıştırdılar.

SONSUZA KADAR SENİNLE
Peki, üç kuruşluk akla sahip erkeğe kadınlar evlilik kapanı kurar mı? Bu kapan, kapanın elinde kalır mı? Ne yazık ki günümüzde birçok kadın erkeğe evlilik kapanı kuruyor. İşin doğrusunu söylemek gerekirse bu konuda kadınlar iyisini de yapıyor. Çünkü kadın bir yaştan sonra hayatın kodlarını farklı algılayıp, hayatını basit bir denklem üzerine oturtmaya çalışıyor. Bu denklemin bir ayağında koca varsa, diğer ayağında da çocuk var. Kadının sahip olduğu bu düşüncenin de evlilik kurumuna ve tek eşliliğe olan inancıyla ilgisi olduğunu düşünüyorum.

BÖYLE KADIN KORKUTUR
Ama günümüz Türk erkeği kadın gibi bu şekilde düşünmüyor. Türk erkeği evlenme planı yapan kadından artık korkuyor. Çünkü ortalama bir Türk erkeğinin kaygısı şöyle: "Bundan sonra başka kadınlarla sevişemeyecek miyim?" Bence kadınla erkeğin evlilikle ilgili bakış farkı bu düşünceden kaynaklanmaktadır. Yoksa kadınların sinsi evlilik planları yaptıklarını düşünmüyorum. Hatta onların erkeklere göre bir adamla yetinebilme konusunda daha güçlü iradeleri olduğunu düşünüyorum.