kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Boşanan kadınlar kötü mü oluyor?

Günümüz kadınları evlilikte haksızlığa uğradığını düşündüğü zaman hemen boşanmayı tercih ediyor. Ayrılmak isteyen kadına artık düşman gibi bakılmıyor.
9 yıllık evli olduğum adama daha fazla katlanamadım. Ve bir sabah uyandığımda kendi kendime "Yeter artık" dedim. İnanır mısınız o gün kocamdan boşanmak için avukata müracaat ettim. Çevremdeki herkes beni yadırgadı. Kocamı boşamakla bencillik mi yaptım? (Sibel M.)

Ninelerimiz ve dedelerimiz ne olursa olsun boşanmazlardı. Daha doğrusu dedelerimizin boşanma gibi bir talebi zaten olmazdı. Boşanamamak ninelerimizin sorunuydu. Koca denen herife katlanırlardı... Katlandıkları gibi de her sene bir 'sıpa!' doğururlardı. Herif de evdeki kadına rağmen bildiğini okur, başka bir kadını kolundan kaptığı gibi üzerine kuma getirirdi. Hatta yeni kadının kulağına da şu dörtlüğü okurdu: "Kapımda taze açan bir çiçeksin/ Gönlüm seni ister bunu böyle bilesin/ Evdeki mendebur karıya bakma sen/ Onun pabucunu yakında dama atarsın."

KURALLAR DEĞİŞTİ
Ama günümüzde hem erkekler, hem de kadınlar için evlenmenin başka seçenekleri olduğu için boşanmaların sayısında da ciddi artışlar oldu. Günümüz kadını cinselliklerini yaşamak için evli kalmaya artık ihtiyaç duymuyor. Çünkü ahlak kuralları ve ilişkinin şartları değişti. Bu yüzden de sizin gibi kadınlar, evliliklerinde haksızlığa uğradıklarını düşündükleri zaman kocayı hemen sepetliyorlar. Oysa eskiden, boşanan insanları kötü ve bencil olmakla suçlardık. Ama artık yavaş yavaş, boşanmak isteyen kişinin günahkar değil, evlilikte hayal kırıklığına uğramış bir insan olduğunu görüyoruz. Bence artık eşinden mecbur kalıp boşanmak isteyen erkek ya da kadına düşman gibi bakmanın bir anlamı yok. Boşanmalara daha olumlu bir açıdan bakmanın zamanı geldi. Boşanan insanın kötü bir yaratık, diğerinin ise masum bir kurban olduğunu düşünmekten kaçınmalıyız. Unutmayın ki, hiçbir evlilik bir tek kişinin başarısızlığı değildir! Tek kişinin başarısı da olmadığı gibi... Onun için de kendinizi bencil olmakla suçlamayın. Sizi yadırgayanlara kulak asmayın.