kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngiliz İstihbarat Servisi gay eleman arıyor

Yeni Haber
İngiliz İç İstihbarat Servisi MI5, gay ve lezbiyen elemanlar arıyor. MI5, birkaç aydır süren iş ilanında terör tehlikesini ortadan kaldırmak için etnik toplumlardan farklı dil bilen elaman aradığını duyurmuştu. MI5 şimdi de gay ve lezbiyenlerin kariyer için başvurularını kabul edeceğini bildirdi.

İngiltere istihbarat servisinde 1990 yılların sonlarına kadar gay ve lezbiyenlerin çalışması yasaktı ve bunlardan biri olduğu anlaşılan ajanların işine son veriliyordu. Bu tür ajanların şantaj yapabilecekleri ve gizli servis içindeki disipline zarar verebileceği düşünülüyordu. Karardan memnun olduğunu belirten Londra merkezli Gay Hakları Derneği Başkanı Peter Tatchell, "Daha on yıl öncesine kadar homoseksüel olanlar güvenliği tehdit edebilen, vatan haini ve kendi istihbarat servisine ihanet edebilen kişiler olarak görülüyordu. Bunlar tespit edilip gizli servislerden kovuluyorlardı."dedi. Bu arada ülkedeki Homoseksüel Dernek ve temsilcileri, iş arayanların MI5 servisine başvurabileceklerini yönelik gay üyelerini bilgilendirdikleri belirtildi.

Öte yandan İngiltere İç İstihbarat Servisi bünyesinden toplam 3 bin 500 çalışan var. Bu sayı 2001 yılına göre iki kat artmış görünüyor. MI5, iki yıl önce başlattığı kampanyasında kadın ve özellikle etnik toplumdan farklı dile bilen kişileri bünyesine katmak istemiş ve bu yönde çeşitli yerlere reklam vermişti.

CİHAN