kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kaderim halkımın elinde'

1999'da yaptığı kansız darbeyle Pakistan'da iktidarı eline geçiren Müşerref iktidar partileri tarafından azil sürecinin başlatılacağının açıklanmasından 10 gün sonra halkına seslenip istifa kararını açıkladı..
Pakistan'a son bir yıla damgasını vuran siyasi karışıklık dün Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in televizyonlarda canlı yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasıyla istifa edeceğini açıklamasıyla son buldu... İktidarı paylaşan koalisyon partilerinin anlaşmaya varıp Müşerref'in azil sürecini başlatacaklarını açıklamalarından 10 gün sonra gelen istifa kararı sevinçle halkı sokaklara döktü.

DANIŞMAN TAVSİYESİ
Müşerref, Pakistan halkının çıkarlarına zarar vermesini engellemek için istifa etmeye karar verdiğini söyledi. "Hukuk danışmanlarıyla yaptığım istişarelerin ardından bu kararı aldım" demesi Müşerref'in, kovuşturmaya uğramayacağı ya da sürgüne gitmeye mecbur kalmayacağı konusunda garanti verildiği şeklinde yorumlandı. Bir saat boyunca konuşan Müşerref, "Azil sürecinden başarıyla çıksam da çıkmasam da Pakistan halkı kaybedecekti. Halkımın çıkarlarını kendi çıkarlarımın üzerinde tutuyorum. Geleceğimi halkımın ellerine bırakıyorum" dedi.

ZERDARİ DE ADAY
1999 yılında kansız bir darbeyle iktidara gelen Müşerref'in istifasının ardından yerine kimin geleceği hakkında da büyük tartışmalar yaşanıyor. Pakistan Halk Partisi lideri Asıf Ali Zerdari'nin bu görevi çok istediği ve buna ABD'nin de onay verdiği konuşuluyor. Ancak Pakistan Müslüman Birliği Partisi lideri Navaz Şerif kesinlikle Zerdari'nin bu göreve gelmesine karşı.

YENİ BAŞKAN KADIN MI?
Bu nedenle iktidar ortaklarından liberal partinin lideri Asfandayr Han'ın göreve getirilebileceği konuşuluyor. Öte yandan Zerdari'nin dün yaptığı açıklamada "Yeni başkanımız bir kadın da olabilir" demesi de akılları karıştırdı... Ülkede yeni devlet başkanı 30 gün içinde seçilecek. Seçim yapılana kadar Senato Başkanı Muhammedian Sumro başkan vekili olacak.
Haberin fotoğrafları