kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Hem Rize'li, hem Muhammed!

Bodrum Havaalanı'nda, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin yeni rektörüyle karşılaştım. Genç biri; hakkında çıkan yazılardan yakındı. " Benim dincilikle filan alâkam yok. Dikkat ederseniz YÖK'ün 20 üyesinden 17'sinin oyuyla seçildim" dedi.
"Ama" diye itiraz ettim. "Bu YÖK, eski YÖK değil ki. Artık iktidar yanlısı oldu."
Yeni rektör Muhammed Şahin'in buna da bir cevabı vardı: "Hiç öyle olur mu? Neden o zaman bazı üniversite birincileri, ya tasfiye oldu, ya da ancak 11 oyla YÖK'ün de birincisi seçilebildi?"
Meğer, şu anda YÖK'te birlikte hareket eden hükûmet yanlısı denilebilecek 10 kişi varmış; sıralama ise şu şekilde yapılıyormuş: İlk iki turda YÖK üyelerinin 12'sinin desteğini alan liste birincisi oluyormuş. Aksi takdirde 3. turda 11 oyla liste başına yerleşmesi mümkünmüş. Muhammed Şahin ise, ilk turda 20 üyenin 17'sinin oyunu almış.
Ama onun şansızlığı, doğum yerinin Rize, isminin de Muhammed olması! Çünkü, kulağımıza geldiğine göre eski rektör Faruk Karadoğan, "Bana oy vermezseniz, laiklik elden gider" propagandasını yaparken, "Baksanıza adamın ismi Muhammed, kendisi de Tayyip Erdoğan'ın hemşehrisi" diyormuş.
Laiklik ekseninde yürütülen bu propaganda üniversitede etkili olup, Karadoğan'ı liste başına taşımış ama, YÖK üyeleri, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin son yıllarda performansındaki gerilemeye bakıp, Karadoğan'a oy vermemiş; ideolojik söylem YÖK'te taraftar toplayamamış.