kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Afganistan'da 10 Fransız askeri öldürüldü

Yeni Haber
Afganistan'da başkent Kabil'in doğusunda 10 Fransız askerinin, Taliban'ın pusu kurmasından sonra çıkan çatışmalarda öldürüldüğü bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklar, NATO öncülüğündeki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücüne (ISAF) bağlı Fransız askerlerinin çatışmalarda öldüğünü, bu çatışmaların dün başladığını ve gece boyunca devam ettiğini belirtti.

Bu arada, adını açıklamayan bir Afgan yetkili, Kabil'e yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Sarubi bölgesinde çıkan çatışmalarda 10 Fransız askerinin öldüğünü, yaralı sayısının da 20 olduğunu söyledi.

Bir Taliban sözcüsü de Sarubi'de NATO güçlerini "ağır kayba uğrattıklarını" iddia ederek, NATO'nun düzenlediği karşı hava saldırısında 5 Taliban ile 15 sivilin öldüğünü söyledi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü General Muhammed Zahir Azimi ise bölgedeki çatışmalarda biri Pakistanlı 13 direnişçinin öldürüldüğünü kaydetti.

SARKOZY AFGANİSTAN'A GİDİYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin, 10 Fransız askerinin öldüğü ve 21'inin yaralandığı Afganistan'daki çatışmadan sonra bu ülkeye gideceği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Sarkozy'nin başkent Kabil'e bugün gideceği belirtildi.

Sarkozy de yaptığı açıklamada, Fransa'nın demokrasi ve özgürlük için terörizme karşı mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.

AA