kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kılıçdaroğlu, pazar günü olmasına rağmen Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

'Dişli' kavga Allah'a havale

Kılıçdaroğlu, "1 milyon dolar rüşvet" almakla suçladığı Dişli'ye yanıt verdi: Milyon dolarları cebe indirirken Allah'ı düşündün mü?..
CHP ile AK Parti arasında "İş takibi karşılığı 1 milyon dolar rüşvet" iddiasıyla başlayan tartışmada taraflar birbirlerini Allah'a havale etti. Rüşvet alındığına ilişkin protokolü açıkladıktan sonra her gün yeni bir belgeyle basın toplantısı düzenleyen CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, rüşvet almakla suçlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'den karşılık gelince, pazar günü olmasına karşın TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

'MAL VARLIĞI ARAŞTIRILSIN'
Beraat Kandili günü, "Haksızlığı yapanları ve bu iftirayı atanları bu mübarek günde Allah'a havale ediyorum" diyen Dişli'ye yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Dini imanı para olanlar, Allah'tan korkmayıp kuldan utanmayanlar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yerler. Bizi Allah'a havale edenler, milyon dolarları cebe indirirken, Allah'ı Peygamber'i, dini imanı düşündüler mi" dedi. Dişli'nin Silivri'deki imar değişikliğinin CHP'li belediye meclis üyelerinin de oylarıyla geçtiği iddiasının doğru olmadığını ve 4 üyenin muhalefet şerhi bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, yolsuzluklara alet olan herkesten hesap sorulmasından yana olduklarını söyledi.

'MASAK DEVREYE GİRSİN'
İşadamı Mehmet Karasu'nun kendisini açık oturuma çağırmasına, "Karasu benim muhatabım değil" diyerek ret yanıtı veren Kılıçdaroğlu, "İşadamlarının kendi dünyalarındaki hesaplaşmaları kendilerini ilgilendirir. Benim muhatabım Şaban Dişli ve Başbakan Tayyip Erdoğan'dır" dedi. Kılıçdaroğlu, Dişli'yi televizyonda tartışmaya çağırdı. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı da Dişli'nin malvarlığını açıklamaya çağıran Kılıçdaroğlu, kendi malvarlığının da incelemeye açık olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "MASAK'a sesleniyorum; 1 milyon Amerikan dolarına tedbir koyunuz ve gereğini yapınız" dedi.