kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ahmedinecad izdihamı

Ahmedinecad, namaz sonrasında halkı selamlayınca izdiham yaşandı. Ahmedinecad'a cami içinde de destek için tekbir getirilince, imam "Lütfen kendinize gelin" uyarısı yaptı..
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Türkiye'ye yaptığı iki günlük çalışma ziyaretinin son gününde Sultanahmet Camisi'nde cuma namazı kıldı. İlk gün sıkıntı yaratan "yolların trafiğe tamamen kapatılması" uygulaması yerine, sadece Ahmedinecad'ın konvoyunun geçişi sırasında yollar kapatıldı. Ahmedinecad'ın gelişi nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alınan Sultanahmet Meydanı ve cami çevresi polis bariyerleriyle çevrildi, gelen turistler geri çevrildi. Saat 13.00 sıralarında Ortaköy'deki Four Seasons Otel'den çıkarak Sultanahmet Camisi'ne gelen Ahmedinecad, protokolün kullandığı yan kapıdan camiye girdi. Cuma hutbesinin okunmasının ardından namaza geçildiği sırada camide bulunanlardan bir kısim cemaat tekbir getirerek Ahmedinecad'a sevgi gösterisinde bulundu.

İMAM CEMAATİ UYARDI
Bunun üzerine caminin imamı, "Sevginizi dışarıda gösterin, bu durumdan misafirimiz de rahatsız oluyor" uyarısı yaparak şunları söyledi: "Bu durumdan Allah da razı değil. Lütfen kendinize gelin. Cemaat olma özelliği olanlar için söylüyorum. Allahüekber nidalarını nümayiş anlayışıyla yapıyorsanız, yanlış yapıyorsunuz. Allah en büyüktür, en büyüğe yakışan saygıyı gösterin." Cuma namazının ardından caminin yan kapısından çıkan Ahmedinecad, makam aracına binmek yerine, karşıda bekleyen basın mensuplarına ve yolun karşısındaki vatandaşlara doğru yürümek isteyince izdiham yaşandı. Polisin de zor anlar yaşadığı bu yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar bariyerleri aşmak istedi.

MÜCAHİT NECAT
İzdiham nedeniyle tekrar aracına binerek hareket eden Ahmedinecad, yol kenarındaki yüzlerce kişinin ilgisi üzerine aracın basamağının üzerine çıkarak vatandaşları selamladı. Bu sırada yol kenarında bekleyenler de, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika" ve "Mücahit Necad" şeklinde sloganlar attı. Kalabalığın bariyerleri aşarak konvoy ile birlikte ilerlemek istemesi üzerine de polis koşanları önlemekte güçlük çekti. Çevik kuvvet polisi, kalabalığın önüne bariyer kurarak sevgi gösterisinde bulunanların Ahmedinecad'ın aracına ulaşmasını engellemeyi başardı.

Umut TÜTÜNCÜ - Mustafa KAYA - Barış ERDOĞAN - Duygu GÜVENÇ