kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emekli albay Arif Doğan'ın adliyeye çıkarılırken üzerinde pijamalar olduğu dikkat çekti.

Bombalar Ersever'den sonra elden ele dolaştı

Enis YILDIRIM
Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli Albay Doğan, "JİTEM'in uygulayıcısıydım. Daha önce yakalanan bombalar Cem Ersever'in. O öldükten sonra sürekli el değiştirdi" dedi..
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli albay Arif Doğan, pijamasıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Doğan, Ümraniye'de ele geçen bombaların Cem Ersever'e ait olduğunu ve onun ölümünden sonra elden ele dolaştığını söyledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli albay Arif Doğan'ın, iki gündür Trabzon Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bekletildiği ortaya çıktı. İki kez Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edilen Doğan'ın kalp, şeker ve solunum yetmezliği olduğu belirlendi. Sağlık durumu iyi olmayan Doğan için Ankara Adliyesi'ne solunum cihazı getirildi.

ERGENEKON'U BİLMEM
Sağlık nedenlerinden ötürü İstanbul'a götürülemeyen Arif Doğan, hakkındaki yakalama kararı Ankara'da vicahiye çevrildi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından tutuklama talebiyle 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Doğan, "Evimde ele geçen bir adet toplu silah, beyaz Kalaşnikof tüfeği bana Korgeneral Hulusi Sayın verdi. Evimde bulunan diğer silahları ise görev yaptığı zamanda almış olduğum ve ruhsatlı silahlardır. Daha önce ele geçen bombalar ise Cem Ersever'e aittir. Bu bombalar Cem Ersever öldükten sonra sürekle el değiştirmiştir" dedi. Ergenekon ile ilgisinin bulunmadığını belirten Doğan, "Ergenekon'u soruşturma aşamasında öğrendim. 21 yıl dağlarda görev yaptım, hizmet yaptım. JİTEM'in dağlarda uygulayıcısıydım. 3 av tüfeğim vardır. Bunlar benim ruhsatlı silahlarımdır. Av yaparım. Üç tane de silahım var. İlkini mezun olunca diğerlerini de daha sonraki yıllarda satın aldım" diye konuştu. Adliye çıkışında gazetecileri karşısında gören Doğan, "Beni donumla mı çekeceksiniz. Gelin konuşalım, çekmeyin oğlum. 'Evinde bombalar çıktı' yazanla işim var. Şimdi ne yazacaksınız. Kim tutuklandı" diye sert tepki gösterdi. Üzerinde picaması bulunan Doğan, sivil polislerden destek alarak bastonlu bir şekilde ekip otosuna kadar yürüdü.

JİTEM BELGELERİ
Ergenekon'un silahlı bir hücresinin başında olduğu ileri sürülen Arif Doğan'ın önceki gün İstanbul'daki emlak ofisinde ele geçenler arasında Jİ- TEM ve PKK ile ilgili çok önemli belgeler bulunduğu açıklandı. Ofiste ayrıca 2 Kalaşnikof tüfek, 2 adet uzun namlulu tüfek, 2 tabanca, 2 binin üzerinde mermi, 500 gram esrar ile 9 adet uçaksavar mermisi, 15 boş uçaksavar mermisi ele geçirilmişti.
Haberin fotoğrafları