kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Teröristlere şifreli mesaj

Yeni Haber
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde önceki gün güvenlik güçlerine teslim teröristin, ROJ Tv aracılığıyla dağdaki teröristlere şifreli mesajlar gönderildiğini söyledi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada teslim olan A.D.'nin 1998 yılının ekim ayında terör örgütü mensuplarınca kaçırılarak örgüte katıldığı belirtildi.

A.D., kendisi ile yapılan mülakatta terör örgütü tarafından 10 yıl önce kaçırıldıktan sonra teslim olduğunu belirterek itiraflarda bulundu.
A.D., örgütün bütün faaliyetlerinin dış güçler tarafından desteklendiğini ve kendisinin de ROJ TV'de çalıştığını söyledi.

Örgüt içerisinde insanlık dışı muamelelerle karşılaştıklarını ve bütün faaliyetlerin halkın zarar görmesine yönelik olduğunu açıklayan A.D., ROJ TV'de çalışırken örgütün üst düzey yöneticilerinin talimatı doğrultusunda haber yaptığını, bu haberlerin büyük çoğunluğunun uydurma, doğrulukla ilgisinin olmadığını, az sayıdaki doğru haberlerin ise abartıldığını, çarpıtıldığını, bu şekilde örgüt ve halk üzerinde propaganda yaptıklarını anlattı.

Yayın içerisinde bazı sloganları kullanarak kırsaldaki örgüt mensuplarına şifreli mesajlar verdiklerini belirten A.D., gerek örgüt mensuplarınca, gerekse sözde üst düzey yetkililerince bu işin sonunun olmadığının anlaşılmaya başlandığını kaydetti.

Gençliğini, en güzel yıllarını örgüt içerisinde boşu boşuna harcandığını ifade eden A.D., ancak örgütten kaçıp kurtulma cesaretini bulamadığını dile getirdi.

A.D., örgütün yapmış olduğu faaliyetlerin ne örgüt mensuplarına ne de bölgedeki vatandaşlara hiçbir yarar sağlamadığını, bilakis zarar verdiğini anlattı.

CİHAN