kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cenaze nedeniyle Gazi Mahallesi'ndeki esnaf kepenk kapattı.

Karataş'ın yüzünü görmek için kuyruk oluşturdular

Müslim SARIYAR - Gökay USANMAZ Barış SÖZAL / SABA
Hollanda'da hayatını kaybeden DHKP-C lideri Dursun Karataş, Gazi Mahallesi'nde 7 bin kişinin katıldığı törenle defnedildi. Yüzü açık şekilde bekletilen tabunu görmek için uzun kuyruk oluştu..
Hollanda'da hayatını kaybeden DHKP-C lideri Dursun Karataş, yurdun dört bir yanından gelen yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı çifte törenle Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye katılan örgüt militanları MOBESE kameralarını kırmızı flamalarla kapattı, esnaf ise kepenk indirdi.

CEMEVİNE GETİRİLDİ
Önceki gece Gazi Cemevi Gasilhanesi'ne konulan Dursun Karataş'ın tabutu sabah erken saatlerde açılarak, gece boyunca kapıda bekleyen örgüt üyelerine gösterildi. Daha sonra yeniden kapatılan tabut kızıl flama ile kaplandı. Ardından da gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Karataş için ilk tören saat 12.30'da Gazi Cemevi'nde düzenlendi. Burada saf tutuldu, dualar edildi ancak cenaze namazı kılınmadı.

NÖBET TUTTULAR
Saat 13.00 sıralarında ise Karataş'ın cenazesi omuzlara alınarak beraberindeki yaklaşık bin kişi eşliğinde Yeşil Cami'ye getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazında ailesi, bazı arkadaşları ile camiden çıkan cemaat saf tuttu. Cenaze daha sonra cemevine ait bir cenaze aracına konuldu. Cenaze aracı, kalabalığın beklediği Fevzi Çakmak caddesi üzerindeki eski Gazi Karakolu'nun önüne getirildi. Burada oluşturulan uzun kortejle cenaze, sloganlar eşliğinde Gazi Mezarlığı'na getirildi. Karanfil yağmuruna tutulan cenaze, burada toprağa verildi. Mezara yurdun dört bir yanından getirilen topraklar atıldı. Kalabalık sessizce dağıldı. Polis, cenaze boyunca Gazi Mahallesi'nde kendini göstermedi. Emniyet güçleri olası bir taşkınlığı karşı Gazi Polis Merkezi'nde hazır tutuldu.
Haberin fotoğrafları