kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Lezak'ın mucizevi birinciliğini kutlayan Phelps'in zafer naraları tribünleri bile inletti.

Parmak farkıyla 2

Yüzmede erkekler 4x100'de tarihe geçecek bir final sonunda ABD dünya rekoru kırıp şampiyon oldu, Michael Phelps de ikinci altın madalyasını almayı başardı..
Olimpiyat tarihinin en büyük finallerinden biri dün gerçekleşti ve yüzmede 4x100 bayrak yarışında ABD, Fransa'yı parmak farkıyla geçerken, Michael Phelps de ikinci finalinden de altın madalya ile ayrılmayı başardı. Amerikan takımı, 3:08.24'lük derecesi ile önceki gün kırdığı Dünya rekorunu daha da geliştirirken, yarışı ilk 5'te bitiren Fransa, Avustralya, İtalya ve İsveç de eski dünya rekorundan daha iyi derece elde ettiler.

SON 30 METREDE PATLADI
Nefes kesen yarışın ilk 200 metresi başa baş gittikten sonra Fransa'nın 3. yüzücüsü Frederick Bousquet, liderliği Avustralya'dan aldı. 4'üncü turda havuza giren ABD'li Jason Lezak, Fransız Alain Bernard'ın ardından ikinci sıradaydı. Bernard son derece rahat bir şekilde yüzerken son 30 metreye de önde girdi. Ancak her kulaçta yavaş yavaş farkı kapatan Lezak, Fransız'ı yakaladı ve iki yüzücü de çığlıklar arasında aynı anda çizgiye vardılar. Lezak sadece 8 salise önce ve bir parmak farkıyla duvara dokunarak Bernard'ı geçip ABD'ye rekorla birlikte altın madalyayı getirdi. Havuza ilk sırada giren Phelps, Lezak'ın mucivezi dokunuşu ile ikinci altın madalyasını kazanırken, en zorlu sınavı geçip Spitz'in 7 altınlık rekorunu kırma iddiasını sürdürdü.

BAĞIRMAKTAN SESİ KISILDI
Lezak'ın birinciliği ile birlikte yumruklarını havaya kaldırıp, "Yeaahhh" diye haykıran Phelps, "Hadi, hadi diye bağırmaktan sesim kısıldı. Çok duygusal anlar yaşadım" dedi. Phelps sabah seansında da 200 metre serbest yarı finalinde 1:46.28'lik derecesiyle seçmesinde 3. olup finale çıktı. ABD'li yüzücü akşam seansında da, rakipsiz olduğu 200 metre kelebekte 1.53.70'lik derecesi ile birinci olup, yarı finale yükseldi.