kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Orgeneral Büyükanıt 4 kez suikast atlatmış

ANKARA
Genelkurmay Başkanlığı ile CHP arasında "ihraç" polemiği ile başlayan açıklamalar, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a 4 kez suikast girişiminde bulunulduğunu ortaya çıkarttı. Genelkurmay'ın, Büyükanıt'ın emekliliği sırasında kullanması için alınan araçla ilgili açıklamasındaki, "... meslek yaşamı boyunca terör örgütlerinin hedefi haline gelen ve dört kez suikast teşebbüsüne maruz kalan Sayın Genelkurmay Başkanı için..." cümlesi, suikast girişimlerinin kamuoyundan gizli tutulduğunu gösterdi:

1992 GENELKURMAY Genel Sekreterliği döneminde lojmandaki bir personelde kroki ve silah ele geçirildi.

1996 BÜYÜKANIT, 1996 yılında Diyarbakır'da 7. Kolordu Komutanlığı sırasında, bombalı saldırıdan kurtulduğu ortaya çıktı. Bunu bizzat Abdullah Öcalan geçen ay İmralı'da görüştüğü avukatlarına anlattı. Ergenekon savcısının kendisiyle de görüşmesini isteyen Öcalan, "Büyükanıt'a bir suikast girişiminin olduğunu ben çok sonradan öğrendim. Televizyonlara çıkarak 'PKK çok iğrenç, çok vahşi bir örgüttür' diye açıklamalarda bulunuyordu. Örgütün eski üst düzey yöneticilerinden Selim Çürükkaya, birini sırtına bombaları bağlayıp suikast için göndermek istiyor" diyerek itiraf etti.

2005 YILINDA Kara Kuvvetleri Komutanlığı sırasında Büyükanıt'a yönelik eylem hazırlığı yapıldığı da Ergenekon iddianamesinde şu cümlelerle yer aldı: "İşçi Partisi Genel Merkezi'nde yapılan aramada, girişin karşısındaki sekreter odasının sağ tarafında bulunan masa üzerinde çok sayıda CD bulunarak el konulmuştur. Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'ın koruma planı başlıklı çizelge şeklinde yazı olduğu, içeriğinde Yaşar Büyükanıt'ın belirtilen tarihte İzmir ve Balıkesir'deki yapacağı ziyaretlerdeki koruma planı olduğu anlaşılmıştır."

2007 ANKARA Anafartalar Çarşısı'nda, 22 Mayıs 2007'de düzenlenen ve 9 kişinin öldüğü 91 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısının asıl hedefinin de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt olduğu iddia edildi.