kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Asker ile CHP'nin zırhlı Audi savaşı

Şenol ATEŞ ANKARA
YAŞ'tan irticai faaliyetler ve disiplinsizlik suçlamalarıyla ihraç kararı çıkmaması, CHP ile askerin arasını açtı. Başlayan tartışma Büyükanıt'ın emekliliğinde kullanması için alınan "Audi A8L" kavgasına dönüştü..
Yüksek Askeri Şûra'dan yıllar sonra irticai faaliyetler ve disiplinsizlik suçlamalarıyla ihraç kararı çıkmaması askerle ordunun arasını açtı. YAŞ toplantısından hemen sonra açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete ve Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a ağır suçlamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Hükümetle Genelkurmay arasında oldukça sıcak bir ilişkinin olduğu kanısındayım. Tüm ordunun büyüklüğü dikkate alındığında laikliğe karşı hiçbir dosyanın YAŞ'a gelmemesi ilginçtir. Bu konuda belli pazarlıklardan söz edilmektedir. Hatta Cumhurbaşkanı'nın 'böyle bir dosya gelirse ben YAŞ kararlarını imzalamam' diye bir söylemi internet sitelerine düşmüş vaziyette. İşin ilginç tarafı, emekli olan bir Genelkurmay Başkanı'na olağanüstü boyutlara ulaşan bir fiyatla özel bir aracın alınmasıdır..." Bu suçlamalara Genelkurmay'dan geceyarısı açıklamasıyla yanıt geldi. Yanıtta özetle şu görüşlere yer verildi: "Meslek yaşamı boyunca terör örgütlerinin hedefi haline gelen ve dört kez suikast teşebbüsüne maruz kalan Genelkurmay Başkanı için anormal fiyatla araç satın alındığı sözleri, mesnetsiz olduğu kadar ibret teşkil etme özelliği de taşımaktadır."

GERİ ADIM YOK
TSK'dan gelen sert karşılık CHP'ye geri adım attırmadı. CHP dün yaptığı açıklamada "TSK'nın bazı icraatları ile ilgili özel dokunulmazlığı yok. TSK sert açıklamaları alışkanlık haline getirdi" yanıtını verdi. TSK ile CHP arasındaki polemik şöyle:

* TSK : İhraç kararları, bazı kesimleri mutlu etme amacına yönelik değildir.

* CHP: F tipi örgütlenme içinde olanların sonuçtan mutlu oldukları kesindir.

* TSK: Hukuki yeterlilik ve dayanaklar açısından, ayırma kararına esas teşkil eden tutum ve davranışların tespiti ile ilgili inceleme çoğunlukla uzun süre alabilmektedir.

* CHP: Gündeme gelmesi beklenen, ancak inceleme ve araştırması tamamlanmayan dosya sayısı kaçtır? Bugüne kadar ihraç çıkmayan kaç yaş toplantısı olmuştur?

* TSK: Hiçbir somut bilgiye sahip olmadan, asılsız iddialarla TSK'ya ve YAŞ'a mesnetsiz saldırılarda bulunuluyor.

* CHP: YAŞ kararlarında ihracın olmadığı bilinmektedir. Bu kadar somut bilgi var iken, hiçbir somut bilgiye sahip olunmama iddiası tümüyle havada kalmaktadır.

* TSK: Sayın Genelkurmay Başkanı için anormal bir fiyatla araç satın alındığı şeklindeki sözler mesnetsiz olduğu kadar ibret teşkil etme özelliği taşımaktadır.

* CHP: Hem mesnetsiz denilmesi, hem de aracın satın alındığının kabulü çelişkidir.

* TSK: Söz konusu araç kişisel bir araç değildir ve devlet malı olması nedeniyle herhangi bir gümrük ödenmeksizin alınmıştır.

* CHP: Büyükanıt'a bir araç hediye edildiğini iddia etmiş değiliz. Soruyoruz: 1-Acaba, terörle mücadele edip emekli olan diğer Genelkurmay başkanları için de sıfır kilometre bir zırhlı araç ithal edildi mi? 2-Yeni ithal edilen aracın kaç lira bedelle ithal edildiğinin, alınmayan gümrükvergilerin tutarları ile arabanın markası kamuoyuna açıklanacak mıdır?