kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kuyuda, biri kadın elbiseli üç ceset

Erdoğan YAPIK Serdar CANIPEK Rıdvan TEZEL
İstanbul'da bir su kuyusundan üç erkek cesedi çıktı. Vurularak öldürülen ve kuyuya atılan üç kişiden birinin üzerinde, dizine kadar indirilmiş kadın elbisesi çıktı..
İstanbul Kartal'da ağaçlık alandaki su kuyusundan biri kadın elbiseli 3 erkek cesedi çıktı. Top oynayan çocukların bulduğu cesetlerden birinin 18 gündür kayıp olan inşaat işçisi Yaşar Mızrak'a ait olduğu belirlendi. 3 kişinin vurularak öldürüldükten sonra su kuyusuna atıldığını belirleyen polis, 'travesti cinayeti' ihtimali üzerinde duruyor. Sahil yolu kıyısında Devlet Demir Yolları ve çimento fabrikasının yıkılan lojmanlarına ait molozların bulunduğu ağaçlık alanda önceki akşam oyun oynayan çocuklar, kötü bir koku geldiğini fark etti. Kokunun geldiği su kuyusunun yanına giden çocuklar, su üzerine çıkmış cesetleri gördüler. Çocukların haber vermesi üzerine, polis ekipleri olay yerine geldi.

KUYUNUN AĞZI GENİŞLETİLDİ
Cesetlerin kuyudan çıkarılması için yardım istenen Ümraniye ve Kartal itfaiyelerine ait ekipler, dar olan kuyunun ağzı yaklaşık 4 saatlik bir çalışmanın ardından genişletti. Daha sonra da kuyuya merdiven indirilerek cesetler çıkarıldı. 10 günlük olduğu tahmin edilen cesetlerden b i r i n i n üzerinde dizlerine kadar indirilmiş bir kadın elbisesi olduğu tespit edildi. Birinin üzerinden ise 1964 Samsun doğumlu Yaşar Mızrak adına düzenlenmiş bir evrak çıktı.

BİR KİMLİK BELLİ
Cinayet masası dedektifleri cinayetlerin sırrını çözmek için kolları sıvadı. Yapılan ilk incelemede kurbanlardan birinin cesedinde adına düzenlenmiş belge bulunan inşaat işçisi Yaşar Mızrak olduğu kesinlik kazandı. Kadın elbiseli olanın da travesti olma ihtimali ağırlık kazandı. Polis birinde bıçak ve darp izi olduğunu da belirledi, Yaşar Mızrak'ın yakınları ise, Kartal'da yaşayan 45 yaşındaki üç çocuk babasının 3 yıldır çalıştığı inşşat firmasından 4 arkadaşı ile çıkarıldığını, aldığı 850 YTL'nin 200 lirasını borçlulara dağıttıktan sonra 18 gün önce evden ayrıldığını anlattı.
Haberin fotoğrafları