kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prof. Rıza Ayhan, Gazi Üniversitesi’nde büyük sevgi ile karşılandı. Atanan iki kadın rektörden biri Candeğer Yılmaz da dün cübbe giydi

Yeni rektörü, gül döküp karşıladılar

CUMHURBAŞKANI Gül'ün atadığı 21 yeni rektör ile ilgili tartışmalar sürerken, yeni rektörler de dün üniversitelerde düzenlenen devir teslim törenleriyle yeni görevlerine başladı. İlk devir teslim töreni, istifalarla çalkalanan Ankara Gazi Üniversitesi'nde yapıldı. 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde yapılan seçimde en yüksek oyu almasına karşın atanmayan Prof. Dr. Rıza Ayhan, rektörlükte alkışlarla karşılandı. Binanın ikinci katından da Ayhan'ın başına güller atıldı. Üniversitede yapılan seçimde en yüksek oyu almasına karşın atanmayan eski rektör Kadri Yamaç, kırgın olmadığını belirterek görevi Prof. Dr. Ayhan'a devretti.

'HER İŞTE BİR HAYIR VARDIR'
Bir önceki dönem de rektörlük yapan ve ikinci kez bu görevi üstlenen Prof. Ayhan, "Bir hukukçu olarak, 'Adalet yerini buldu' diyor musunuz" sorusuna, "O dönemde, 'Bizim şer bildiğimiz şeylerde hayır olabilir' demiştim. Yaşananlara üzülmedim. Bugün göreve geldim. Her şeyde bir hayır vardır" yanıtını verdi. ODTÜ rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Acar görevi 8 yıldır rektör olan Prof. Dr. Ural Akbulut'tan devraldı. Akbulut "İçim çok rahat. Gözüm arkada değil. ODTÜ'nün, Türkiye'de ve uluslararası platformda en iyi yere geleceğine inanıyorum" dedi. Acar da, ODTÜ'yü hak ettiği yere taşımak için çalışacaklarını kaydetti. İki kadın rektörden biri olan Ege Üniversitesi'nin (EÜ) yeni rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da, görevi Prof. Dr. Ülkü Bayındır'dan devraldı ve cübbe giydi.
Haberin fotoğrafları