kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kayısılı pasta

Kayısıları su ile ıslatıp bir gece bekletin. Ertesi gün tarçın çubuklarını ilave edip kaynatın. Tarçınları çıkartın, düzgün kayısılardan 10 adet (süslemek için) ayırın. Sıcak iken kalan kayısıları sakız ile beraber robotta püre haline getirin. Pasta tabağına dört çorba kayısı püresi yayın. Kekin bir katını üzerine koyup kayısı suyundan altı kaşık keke serpin. Üzerine kayısı püresinden 1 cm. yayın iri kıyılmış bademi serpin ve kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üzerini kayısı suyu ile ıslatıp kalan kayısı püresi ile üstünü ve yanını kaplayın süslemek için ayırdığınız kayısıları ikiye bölüp pastanın üzerine dizin. Şekeri yarım bardak su ile şeker sararana kadar kaynatın. Pastanın üzerine dökerek kaplayın. En az 4 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 paket uno pastaban

* Yarım kilo kuru kayısı

* 4 su bardağı su

* 2 adet çubuk tarçın

* 1 çay kaşığı damla sakız ( dövülmüş)

* 150 gram badem

* 1 su bardağı toz şeker

* Yarım su bardağı su