kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Gökçesu pilavı

Pirinç ayıklanır tuzlu sıcak suda bir saat bekletilir. İyice yıkanır süzülür tencereye tereyağ konur eriyince iki su bardağı et suyu ilave edilir. Kaynayınca şeker, limon suyu, tuz ve defne yaprağı konup, pirinç ilave edilir. Kaynayınca kısılır üzerine nohut konur. Tencerenin kapağı kapatılıp, 15 dakika pişirilir. Ateşten alındıktan sonra dere otu ve havuç rendesi konur karıştırılır üzerine bir bezle kapak örtülür. 20 dakika dinlendirilir. Susam serpilip servis yapılır.

MALZEMELER 4 kişilik
* 2 su bardağı pirinç

* 2 su bardağı haşlanmış nohut

* 1 adet havucun rendesi

* 2 çorba kaşığı tereyağ

* 2 su bardağı et suyu

* 1 adet defne yaprağı

* 2 adet kesme şeker

* 1 tatlı kaşığı limon suyu

* 1 çorba kaşığı susam

* Tuz

* Karabiber