kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Hacı Paşa kebabı

Tavuk veya kuşbaşı eti çöp şişe geçirin. Teflon tavada bir kaşık sıvıyağında arkalı önlü kızartın, servis tabağına alın. Diğer yanda tencerede soğanı yağla pembeleştirin. İçine sarmısak, yeşil biber ve domates ilave edin. Şeker, tuz, karabiber, defne yaprağı ve 1 çay bardağı su koyun. İyice pişirdikten sonra ateşten alın. Defne yaprağını çıkartıp içine ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Bu sosu robottan geçirin. Servis tabağındaki etlerin yanına kızarmış ekmekleri veya etimekleri dizin. Üzerine bu sosu dökün ve hemen servis yapın. Maydanoz yerine biberiye de serpebilirsiniz.

MALZEMELER
*
500 gr. kuşbaşı et (tavuk veya koyun eti)
* 1 adet soğan rendesi
* 2 diş sarmısak
* 2 adet küçük doğranmış yeşil biber
* 2 adet domates
* 1 adet kesme şeker
* Tuz
* 5 adet tane karabiber
* 1 adet defne yaprağı
* Yarım demet maydanoz
* 1 paket etimek

Krem mimoza

Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. İçine kaynamış 1 kilo süt ilave edin. Orta ateşte 1 taşım kaynatıp, indirin. 100 gram kıyılmış şam fıstık ekleyin. Soğumaya bırakın. Krem şanti ilave edip, iyice çırpın. Diğer yarısının içine rendelenmiş çikolata koyun. Derince bir kap içine bir kat beyaz krema, bir kat çikolata olmak üzere dört kat yerleştirin. Kremalı kabı buzdolabında bir gün beklettikten sonra ters çevirip servis yapın. Üzerine bir top vanilyalı dondurma koyun.

MALZEMELER
*
1 su bardağı şeker
* 5 adet yumurta
* 1 paket kenton vanilya
* 1 kilo süt
* 1 poşet krem şanti
* 1 çay bardağı şam fıstık
* 1 çorba kaşığı nişasta

Top patates
Patatesleri haşlayıp, ezin. İçine zeytinyağı, tuz, köri ve süt ilave edin. Tüm malzemeleri birbirine yedirerek iyice karıştırın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Tüm malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlak şekil verin. Servis tabağına dizin. Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin.

MALZEMELER
*
4 adet patates
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı süt
* Birkaç dal maydanoz
* Tuz
* Yarım çay kaşığı köri