kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
İran'ın AB'ye yanıtı yetersiz ve kabul edilemez bulundu
01:41
İran'ın nükleer faaliyetlerini askıya alması karşılığında BM'nin yeni yaptırım talebinden vazgeçmesine ilişkin Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya'nın teklifine verdiği yanıt yetersiz ve kabul edilemez bulundu.

Batılı yetkililer, İran'ın bugün AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana'ya ilettiği mektupta, teklife somut bir yanıt vermediğini kaydetti.

İran mektupta, "teklife en kısa zamanda 'açık bir yanıt' vermeye hazır olduğunu, ancak eş zamanlı olarak karşı taraftan da sorularına 'açık bir yanıt' beklediğini" ifade ediyor.

BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya'yı temsil eden Solana'ya verilen 1 sayfalık mektupta, Tahran'ın ortaya konulan görüşleri dikkatlice değerlendirdiği de belirtiliyor.

Bu arada Amerikalı yetkililer de İran'ın teklife verdiği yanıtın kabul edilemez olduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Gonzalo Gallegos, 5 1 ülkelerinin yarın telekonferans aracılığıyla İran'ın yanıtını müzakere edeceğini bildirmişti.

Sözcü, İran'ın teklife açık bir yanıt vermediği takdirde yeni yaptırımların gündeme gelmesinden başka seçeneklerinin olmayacağını ifade etmişti.