kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DTP'li Sebahat Tuncel, önceki akşam Köşk'te verilen yemeğe katıldı.

'Köşk'te olmam insanları şaşırttı'

OSMAN AYDOĞAN ANKARA
Gül'ün verdiği yemeğe katılan DTP'li Tuncel: Yabancılık çektim ama 'öteki' olma hali yoktu..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki akşam Bahreyn Kralı Hamad Bin El-Halife şerefine bir davet verdi. Devletin zirvesini bir araya getiren akşam yemeğine Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda konuk katıldı. Ancak, davetin en dikkat çeken konuğu cezaevindeyken milletvekili seçilerek TBMM'ye giren DTP Dış İlişkiler Sorumlusu ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel oldu.

'TEMSİL EDİLMEMİZ İYİ'
İlk kez böyle bir davete katılan Tuncel, alışık olmadığı ortamda kendisini "yabancı" hissettiğini söyledi. SABAH'a konuşan Tuncel, Çankaya Köşkü'ndeki davette bulunmasının insanları şaşırttığını belirterek, "Hep bir öteki olma durumu var" dedi. Davete gitmeyi siyaset yapan bir parti olarak uygun bulduğunu söyleyen Tuncel, "Türkiye demokrasisi açısından anlamlı buluyoruz. Partimizin bu tür ortamlarda temsil edilmesi önemli" dedi. Kendisine, "Cezaevinden çıktı geldi şimdi de Köşk'te yemekte" gözüyle bakıldığını söyleyen Tuncel şunları söyledi:

'HALK BARIŞ İSTİYOR'
"Hep bir öteki olma hali, hep bir şaşırma durumu var. Ama beni halk iradesi çıkardı içeriden. Bağımsız olarak girmemize rağmen önemli bir destekle çıktık. Bu son derece anlamlı. Halkın, Türkiye'nin sorunlarının çözümüne ilişkin yaklaşımını gösteriyor. 'Çözün işte, çıkarıp parlamentoya gönderiyoruz' dedi. Halkın sözlerinin dinlenmesini istiyoruz. Halk demokrasi barış istiyor, savaş istemiyor. Net olarak görülmeli bu. Kimlik ve kültürel haklarla ilgili sorunlar çözülmeli."