kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Babacan'a "Ahmedinecad" tepkisi

Yeni Haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, 14 Ağustos'ta Türkiye'ye çalışma ziyareti gerçekleştirecek olan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ı karşılamaya hazırlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

CHP'li Tamaylıgil yaptığı yazılı açıklamada, "Atatürk kaçkınlarının ayağına gidenler AKP'nin değil Türkiye Cumhuriyeti'nin temsilcileri olduklarını hatırlamalı ve bunun sorumluluğunu duymalıdırlar" dedi. Suudi Arabistan Kralı'nın resmi bir ziyaret için Türkiye'ye geldiğini fakat Anıtkabir'i ziyaret etmediğini hatırlatan Tamaylıgil, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın ise Suudi Kralı otel odasında ziyaret ettiğini kaydetti. İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Türkiye'ye yapacağı ziyarete dikkat çeken Tamaylıgil'in açıklaması şöyle:

"Şimdi de Anıtkabir'e gitmek istemeyen İran İslam Cumhurbaşkanı geliyor ve bu kaçkınlığa kılıf hazırlamak için hem resmi ziyaret iş ziyareti kılıfına sokuluyor, hem de bu kılıfın gereği olarak İstanbul'a Ahmedinecad'ın ayağına gidilmesi benimseniyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Bakanı gibi değil de AKP'nin Bakanı gibi davranmayı alışkanlık haline getiren Ali Babacan ise Anıtkabir ziyaretini ve Atatürk'e saygıyı "Ufak tefek teferruat' yani önemsiz bir şey, ayrıntı diye değerlendirdi. İşte aramızdaki zihniyet farkı tam da bu noktada ortaya çıkıyor.

Biz laik Cumhuriyet, Atatürk devrimleri ve Atatürk diyoruz, gerisinin teferruat olduğunu söylüyoruz, AKP'nin Dışişleri Bakanı ise, Atatürk'e saygıyı teferruat olarak görüyor. Anıtkabir'de saygı duruşunu ise Genel Başkanı Erdoğan gibi "Sap gibi dikilmek' olarak algılıyor. İşte bizim kınadığımız zihniyet budur. Bu nedenle "Türkiye'de Müslümanlara baskı yapılıyor' diye ülkesini şikayet eden Dışişleri Bakanı Babacan'ı AKP'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin Bakanı olduğunu hatırlamaya çağırıyorum."

(ANKA)