kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nevin Yanıt, 100 metre engellide Pekin’de altın madalya kazanmak istiyor. Genç atlet kendisine güvendiğini ve madalyaya hazır olduğunu ifade etti.

Yarı final kesmez

ALİ ERDOĞAN-PEKİN
Pekin'deki madalya umudumuz Nevin Yanıt, 800 metre engellide final koşacağına kesin inandığını söyledi, "Artık yarı final koşmaktan bıktım. Hedefim final ve altın madalya" dedi..
Pekin'de 100 metre engellide koşacak olan milli atlet Nevin Yanıt, son Dünya Şampiyonası'nda yarı final koştuğunu belirterek, "Artık yarı finallerden bıktım. Sıra final koşmaya geldi. Bunu da Pekin'de başaracağıma nanıyorum. Benim için bu yarışın Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'ndan farkı yok. Sadece adı Olimpiyat" dedi Günde çift idman yapan ayrıca psikolog Ziya Kuruç tarafından günde 1 saat rahatlama seansına tabi tutulan genç atletimiz, kalan zamanında da rakiplerinin video analiz kasetlerini izliyor. Pekin Olimpiyatları'na iddialı geldiğini ifade eden Nevin Yanıt şunları söyledi: "Hedefim elbette altın madalya. Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda rakiplerimin çoğu ile koştum.

HER ŞEY NORMAL GİDİYOR
Hep yarı final koşuyordum. Son Dünya Şampiyonası'nda da yarı final koştum. Artık final koşmak istiyorum. Bunu da Pekin'de başaracağıma inanıyorum. Şu anda dünyanın en iyi derecesi 12.58, ben ise 12.90 koştum. Eğer 12.67 altına inebilirsem final koşarım. Şimdiye kadar antrenmanlarda gösterdiğim performanslar bunu başaracağıma inancımı arttırıyor. Elbette baskı, kaygı ve stres var. Psikoloğum sayesinde tüm sorunlarımı aşıyorum. Özgüven kazandım. Eskiden bu yoktu. Hep engele takılıp düşeceğim korkusu vardı. Şimdi bunları aştım. Şimdi engelleri geçip altın madalyaya ulaşmak istiyorum. Hava şartları Mersin ile aynı. İlk günlerde uykuda sıkıntı yaşadım. Ama artık her şey normale döndü."

DEVŞİRMELERLE OLMAZ
Devşirme sporcuların milli takımlara alınmasına da değinen Nevin, "Devşirme sporcular bizim gibi olamazlar. Onlar para ile transfer edilip, ülkemize geliyorlar. Bir anlamda para için yarışıyorlar. Yarın çekip, gidecekler. Bizim damarlarımızda ise Türk kanı akıyor. Bayrağımızı göndere çektirmek, istiklal marşımızı dinletmek için yarışıyoruz. Bizim onlarla aramızdaki en büyük fark bu" ifadesini kullandı.