kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dostları Yağmurdereli'yi anlattı

Yeni Haber
İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden yapımcı, sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'yi dostları anlattı.

Türk Halk Müziği sanatçısı Kamil Sönmez,Osman Yağmurdereli ile 40 yıla yakın bir dostluğu olduğunu belirtti.

Sönmez, duygularını şöyle aktardı:
''Bizim dostluğumuz, arkadaşlığımız tarif edilemez. 40 yıla yaklaştı. Konuşmasını bilen bir adamım, ama ifade etmekte güçlük çekiyorum, zorlanıyorum. Osman'ı anlatmaya gerek yok. Müthiş üzülüyorum. Osman, görüldüğü gibiydi... Son derece hümanist, akıllı, işini seven, vatanını seven, o başka türlü tarif edilemez. Tonton, adam gibi adamdı. Hep ölü arkasından böyle söylenir, ama ben tabii 40 yıllık dostluğuma dayanarak söylüyorum. Benim için onarılmaz bir yara. Çok önemli bir dostumu kaybettim. Zaten hakkında başka bir şey söylemem beklenemez. Çok üzüntülüyüm.''

"UMARIM MEKANI CENNET OLUR"
Osman Yağmurdereli'yi, Ankara'dan İstanbul'a gelmesi konusunda ikna eden, Yağmurdereli'nin Kamil Sönmez ile birlikte İstanbul'daki ilk ev arkadaşlarından biri olan Türk Sanat Müziği sanatçısı Faruk Tınaz da çok uzun yıllar birlikte olduklarını ifade ederek, çok üzgün olduğunu söyledi.

Hastalığının çok çaba gösterilmesine rağmen Yağmurdereli'yi bu noktaya getirdiğini anlatan Tınaz, ''Allah rahmet eylesin. Allah taksiratını affetsin, umarım mekanı cennet olur'' dedi.

Tınaz, Osman Yağmurdereli'yi ''kendine özgü, her şeyi iyi ve hırsla yapmaya çalışan bir insan'' olarak tanımladı.

"TERBİYELİ, SAYGILI BİR ADAMDI"
Tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan, Osman Yağmurdereli ile ''Baba'' isimli bir dizide birlikte çalıştıklarını belirtti.

Özcan, duygularını şöyle anlattı:
''Dünya beyefendisi, nazik, çok hümanist ve çok değişik bir insandı. Son derece üzüldüm. Memleket için hakikaten çok büyük bir kayıp. Allah rahmet eylesin. Eşimle çok lafını ediyorduk son günlerde... O kadar terbiyeli, o kadar saygılı bir adamdı ki olağanüstü yani... Ofisine girdiğiniz zaman ayaklara fırlardı, iki eli kızıl kanda olsa... En nazik şekilde karşılardı, en nazik şekilde konuşurdu. Yani görünüşünün, o şişman, biraz tabiri hoş görün kaba görünüşü altında çok nazik, çok ince ruhlu bir adamdı. Mekanı cennet olsun.''

"İYİ DOSTTU"
Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen de dün akşam saatlerinde Yağmurdereli'nin tedavi gördüğü hastane ile görüştüğünü ifade ederek, ''Umutsuzdular. Dün gece aldığımız haber de 'her şeye hazırlıklı olun' şeklindeydi. Allah rahmet eylesin'' dedi.

Çok üzgün olduğunu vurgulayan Gezen, en son 2007 yılında çekilen ''Bir İhtimal Daha Var'' isimli filmde birlikte rol aldıklarını, bu filmin son işleri olduğunu anlattı.

Gezen, iyi bir arkadaşını kaybettiğini belirterek, ''Tek kelime ile iyi bir insandı, çok iyi bir insandı, iyi arkadaş, iyi dosttu, iyi bir yapımcıydı. Çok kaliteli işler yaptı. Kader...'' diye konuştu.Oyuncu Kadir İnanır da Osman Yağmurdereli'nin küçük yaştan itibaren çok yakın dostu olduğunu belirtti.

Yağmurdereli'nin başrolünde yer aldığı ''Marziye'' dizisinin yapımcısı olduğunu anımsatan İnanır, ''Ölüm gerçek... Başımız sağolsun, ailesine, dostlarına başsağlığı diliyorum. Çok üzgünüm'' diye konuştu.Eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz da ''Çok üzüldüm. Çok erken bir ölüm. Bir dönem Trabzonspor'da birlikte görev yaptık. İnsanları seven, gayet iyi niyetli, çalışkan, fedakar bir arkadaşımızdı'' dedi.

TİLMAÇ: "ŞU ANDA İYİYİM"
Tiyatro sanatçısı Sümer Tilmaç da Osman Yağmurdereli ile bir kaç dizide beraber çalıştıklarını ifade ederek, sanatçıları temsilen TBMM'de bulunmasından da memnuniyet duyduklarını söyledi.

Çok üzgün olduğunu belirten Tilmaç, ''Ben birisi öldükten sonra konuşmayı çok sevmiyorum. Allah rahmet eylesin'' dedi.

Kendisinin de rahatsızlandığı yolunda söylentiler bulunduğu belirtilen Tilmaç, dizi çekimlerinin çok uzun sürdüğünü, 90 dakikalık dizilerin bir haftada çekildiğini ifade ederek, ''Dizi çekimlerinde 2 gün sabahlayınca küçük bir kalp spazmı geçirdim. Hastaneye bile gitmedim, arkadaşlarım müdahale etti. Şu anda gayet iyiyim'' diye konuştu.

AA