kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ölümü hatırlamak için mezarda yaşıyor

CHA
Yeni Haber
Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde bir kişi kendi mezarını yaparak vaktinin büyük bir bölümünü mezarının yanında geçiriyor.

İlçeye bağlı Bostancık Köyünde ikamet eden 90 yaşındaki K.Kibar Yıldırım, 9 yıldır vaktinin büyük bir bölümünü mezarlıkta geçirmekten zevk aldığını söylüyor.

1923 yılında Ardahan'ın Poshof ilçesinden ailesiyle birlikte Bostancık Köyü'ne yerleştiğinde henüz 3 yaşında olduğunu söyleyen Kibar dede, geçimini köyde camii görevliliği ve reçberlik yaparak sağladığını anlattı. Çocukları büyüdükten sonra kendisini hayır işlerine adayan Kibar dede, son 9 yılını ise köylerinin mezarlığına bakım yapmaya adamış. 4 sene öncede köy kabristanlığına kendi mezarını yapmış. Mezarlığa bir de içerisinde namaz kılabileceği ve gerektiğinde uzanıp dinlenebileceği bir kanepe koyan Kibar dede, gençlerin hayır işleriyle mutlaka uğraşmalarını istiyor. Kibar dede, hayatın gelip geçici olduğunu, insanın öldüğünde hayırla yâd edilebileceği eserler bırakması gerektiğini kendisini ziyarete gelen gençlere anlatıyor.

Kibar dede, kendi mezarı ile ilgili olarak ise şunları söylüyor: "Mezarımın içerisine konulacak tahtaları da hazırladım. Kefenimi şimdiden hazırladım. Üzerime örtülecek naylonu dahi aldım hazırladım. Mezarımı gördükçe kendime geliyor ve hayatıma daha çok çeki düzen veriyorum. Mezarım bana ölümü hatırlatıyor." dedi.