kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kaçtım, eve dönersem töre öldürür

Murat KARAMAN SABAH
Şırnak'ta amcasının oğlu tarafından iki yıl önce kaçırılan ve bir yaşındaki kızıyla terk edilen Aynur, şimdi kara kara düşünüyor..
Şırnak'ta yaşayan Aynur Selçuk, iki yıl önce amcasının oğlu Mehmet Selçuk'a (30) gönlünü kaptırdı. Selçuk, Aynur'u ailesinden istedi, ancak genç kızın ailesi evlenmelerine izin vermedi. Bunun üzerine Mehmet Selçuk, Aynur'u kaçırdı ve Mersin'de bulunan ailesinin yanına götürdü. İki aile arasında yapılan görüşmelere rağmen bir türlü barış sağlanamadı.

BAŞKASIYLA EVLİ ÇIKTI
Bu arada Aynur, Mehmet Selçuk'un resmi nikâhla başka bir kadınla evli olduğunu öğrenince şok geçirdi. Nikâhsız yaşayan Aynur, geçen yıl bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Sürekli dayak yiyen ve işkenceye maruz kaldığını söyleyen talihsiz kadın, baba evine dönmek istedi, ancak töreye kurban edileceğini düşünerek vazgeçti. Bir süre sonra eşi, başka bir kadın ile aşk yaşamaya başladı. Resmi nikâhlı eşini ve Aynur'u terk eden Mehmet Selçuk, kayıplara karıştı. Bir süre Selçuk'u bekleyen talihsiz kadın, bu kez de birlikte yaşadığı ailesi tarafından kucağındaki bebeğiyle birlikte sokağa atıldı. Birlikte yaşadığı amcasının oğlunun kendisini zorla kaçırdığını belirten Aynur Selçuk, başından geçenleri şöyle anlattı: "Mehmet başka bir kadınla ilişki yaşamaya başladı. Beni ve eşini terk etti. Sokağa attılar. Şırnak'a aileme gidemem, çünkü kaçtığım için töre gereği beni öldürürler. Töreye kurban gitmek istemiyorum."
Haberin fotoğrafları