kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

30 yılın yangını

Öner ŞAN SABAH
Antalya'da iki gündür süren yangında 10 bin hektarlık ormanlık alan kül oldu Türkiye'nin en büyük ikinci yangını için ülkenin her yerinden yardım gönderildi..
Antalya'da önceki gün çıkan ve dün de süren yangında 10 bin hektar orman kül oldu. Antalya tarihinin en büyük, Türkiye'nin de ikinci büyük yangınında 4 köy tamamen yanarken, 3 köy de tamamen boşaltıldı. Yangına çok sayıda araç ve binlerce kişi müdahale ederken, yurdun her yerinden yardım yağdı. Manavgat ilçesine bağlı Karabük köyünde önceki gün 12.30'da kızılçam ve selvi ormanlarında çıkan yangın dün de sürdü. Sarp ve kayalık olan bölgede satte 60 kilometre esen poyrazın da etkisiyle orman yangını kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Dün akşam saatlerinde yaklaşık 15 kilometre ilerleyerek Serik ilçe sınırına giren yangın, Akbaş, Deniztepesi, Karataş ve Bucak köylerini yuttu. Sağırin, Karaevli ve Çakış köyleri yangın tehlikesine karşı boşaltıldı. Yaklaşık 20 bin futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alanı etkileyen yangında köylerin gece boşaltılması olası can kayıplarını önledi. Bu köylerdeki onlarca ev ve ahır, tarım araçları, ekinleri ve seralar yanarken birçok hayvan telef oldu, telefon direkleri yıkıldı. Köylüler araçlarına yükledikleri değerli eşyalarını ve hayvanlarını kurtarıp kaçmaya çalıştı.



3 KİŞİ KAYIP İDDİASI
Yangının Aspendos Antik Tiyatrosu'nun da 3 kilometre yakınına ulaştığı, ancak tiyatronun ovada bulunması nedeniyle alevlerin ulaşmasının mümkün olmadığı belirtildi. Antik tiyatro yanında Truva oyununu sergileyen Mustafa Erdoğan ve ekibi de söndürme çalışmalarına katıldı. Sıcaklığın 800 dereceye çıktığı ve yangın bulutu nedeniyle alevlerin 2 kilometre öteye sıçrayabildiği yangına 8 helikopter, İstanbul'dan 2 uçak, Türk Hava Kurumu'na ait 5 uçak ile yerden 150 arazöz, 30 dozer, 50 teknik eleman, binin üzerinde işçi, asker ve köylüler olmak üzere binlerce kişi müdahale ediyor. Antalya Orman Müdürü Recep Kaşan Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinden yardım gönderildiğini belirtti. Bu arada yangında üç kişinin kayıp olduğu bildirildi.
Haberin fotoğrafları