kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yakup Demirdöğen - Feride Demirdöğen

Minik anne babanın ikiz kızları kocaman doğdu

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
01.08.2008
Demirdöğen çiftinin boyları 140 santim. Yıllarca bebek yapmak için uğraştılar. Feride Demirdöğen hamile kaldığında ise çift, bebeklerin kendileri gibi kısa boylu olmasından korktu. Ama 6 aylık ikizler, şimdi 58 cm'lik boylarıyla yaşıtlarına fark atıyor!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Minik anne babanın ikiz kızları kocaman doğdu
Demirdöğen çiftinin boyları tam 1 metre 40 santim. Tıp kitaplarında bu boy, 'cücelik' olarak tanımlanıyor. Ama bu minicik çift, son derece normal boyda ikiz bebekler dünyaya getirdi. Bugünlerde 6 aylık olan bebeklerin boyları, anne ve babalarından yalnızca 90 santim kısa. Yaşıtlarına ise fark atmış durumdalar. Ebrar ve Eslem adlı bu bebekler dünyaya geldiklerinde, tıp tarihi açısından önemli doğumlardan biri gerçekleşti. Doğumu 40 yaşında gerçekleştiren anne Feride Demirdöğen; biri 41 santim, diğeri ise 46 santim olan bebeklerini tam 9 ay karnında taşıdı. Artık 6 aylık olan bebeklerin boyları hızla uzuyor. Şu anda birinin boyu 58 santime, diğerininki ise 55 santime ulaşmış durumda.

TÜP BEBEK FONLARI VARDI
Yakup Demirdöğen ve Feride Demirdöğen çifti 1996 yılında evlendi. İkisi de çalışıyordu ve tek istekleri anne-baba olmaktı. Bunun için tam 12 yıl uğraşmaları gerekti. Daha önce, tam 3 kez başarısız tüp bebek denemesinde bulundular. Ne kadar deneseler de, çocukları olmuyordu. Yalnızca bir kez hamilelik haberi aldılar ama o da düşükle sonuçlandı. Üzüldüler ama amaçlarından hiç vazgeçmediler. Bu sırada, tüm birikimlerini tüp bebek denemeleri için değerlendiriyorlardı. Bir miktar parayı biraraya getirince, yeniden deneme yapıyorlardı. Tatile çıkmıyorlardı, ekstra harcamaları hiç yoktu. Tüm paralarını küçük bütçelerindeki tüp bebek fonuna yatırıp, biriktiriyorlardı.

ÖNCE KAYGILANDILAR!
Anne ve babanın boyunun kısa olması; hamileliğin riskini artırıyordu. Son denemeleri Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde yapıldı. Bu hastane, evlerine sadece birkaç sokak uzaklıktaydı. 'Babalar Günü'nde müjdeli haber geldi. Feride Demirdöğen hamileydi, üstelik ikiz bebekleri olacaktı. Bu habere çok sevinemediler çünkü 'acaba bir şey olur mu' diye düşünmekten kendilerini alamadılar. Ancak hamilelik ilerledikçe, rahatladılar. Ama bu kez de, doğacak bebeklerinin boylarını merak etmeye başladılar. İkisi de kısa boyluydu. Kromozomları incelenmişti ama yine de bebeklerinin de kendileri gibi kısa olup olmayacağını merak ediyorlardı. Tabii bebeklerinin kısa boylu olma ihtimaline de razı durumdaydılar.

HER ŞEY NORMAL GELİŞTİ
Hamileliğin 5. ayından itibaren her 10 günde bir bebeklerini ultrasonda izlediler. Her şey normaldi. Boyları da normal gelişiyordu. Feride Hanım, hamileliği sırasında tam 10 kilo aldı. 59 kilo ile doğumu tamamladı. 37 hafta boyunca bebeklerini rahminde taşıdı. Minik kızları sezaryenle dünyaya geldi. Epidural anestezi istedi çünkü onların dünyaya geldikleri ilk anı kaçırmak istemiyordu. Bu günü yıllarca bekleyen Yakup Demirdöğen ise, doğum sırasında doğumhanenin önündeydi. O gün, onun hayatının en önemli ve özel günüydü. Ebrar tam 2 kilo 550 gram doğdu. Boyu 46 santimdi. Kardeşi Eslem ise 1 kilo 900 gram ve 41 santimdi. Onlar şimdi hızla büyüyor. Demirdöğen çifti ise onlara bakmaya doyamıyor.