kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Geleceğin film yıldızları aranıyor

Yeni Haber
Fredonia New York ve Atlantik Film tarafından gerçekleştirilen bir proje ile Uluslararası gençlik film atölyesine öğrenci alınacağı bildirildi.

Proje Yöneticileri Ted Schwalbe, Nefin Dinç ile Proje Yapım Sorumlusu Tankut Mekik, Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısıyla proje hakkında bilgi verdiler. Proje yöneticilerinden Nefin Dinç, 18 ay sürecek proje kapsamında öğrencilerin önemli sosyal konularda film çekme şansı elde edeceklerini belirtti.

Türkiye'de sadece 6 ilde gerçekleştirilecek projenin Hatay ile birlikte Edirne, Konya, Sivas, Mardin ve Artvin'de yapılacağını belirten Dinç, "Proje süresince öğrenciler önemli sosyal konularda film sanatı aracılığıyla konulu ve belgesel film türleri, senaryo yazımı, kamera, ses, ışık ve montaj teknikleri konularında eğitileceklerdir. Projeye katılmak üzere her şehirden 12 öğrenci seçilecektir. Başvuranların lise ve üniversite öğrencisi olması gerekmektedir. Öğrenciler projeye, neden katılmak istediklerini açıklayan bir başvuru formu ve referans mektupları ile başvuracaklardır." dedi.

Eğitimin ekim ayında başlayıp bin yıl süreceğini dile getiren Dinç, "Bu bir yıl boyunca seçilen şehirler 3 defa ziyaret edilecek ve eğitim toplamı 21 gün sürecektir. Dersler öğrencilerin okul programlarıyla çakışmayacak ve hafta içi öğleden sonraları, akşamları ya da hafta sonları gerçekleştirilecek. Öğrenciler başvuru formlarına 15 Ağustos tarihinden itibaren www.filmturkey.org adresinden ulaşabilecekler." diye konuştu.

CİHAN