kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şarbon saldırılarının şüphelisi bilim adamı intihar etti

Yeni Haber
ABD'nin önde gelen biyolojik silahlara karşı savunma uzmanlarından, 11 Eylül 2001'den sonraki şarbon mikrobu içeren mektuplarla yapılan saldırıların şüphelisi olan bir bilim adamının, hakkında resmen dava açılacağını öğrenmesi üzerine intihar ettiği bildirildi.

Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, geçen 18 yılda ABD'nin Maryland eyaletinde Fort Detrick'deki biyolojik savunma laboratuvarlarında çalışan Bruce E. Ivins (62), Maryland'daki Frederick Memorial hastanesinde geçen Salı günü öldü. Adı açıklanmayan bir arkadaşı, Ivins'in ilaç içerek intihar ettiğini söyledi.Ivins'e, intiharından önce hakkında yakında dava açılacağının söylendiği belirtildi.

11 Eylül saldırılarından birkaç hafta sonra New York ve Florida'daki basın kuruluşlarına ve ABD temsilciler meclisi ve Senato üyelerine mektuplarla gönderilen şarbon tozlarını soluyan 5 kişi ölmüş, 17 kişi hastalanmıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) olaylarla ilgili açtığı soruşturma, süreç içinde Ivins'in çalıştığı laboratuvarların üzerinde yoğunlaşmış ve burada çalışan bilim adamları sorgulanmıştı.