kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Amerika'dan Güneydoğu'ya 5 TIR'lık yardım çıkartması

Yeni Haber
Güneydoğu'ya yardım için başlattığı yardım kampanyasını tamamlayan Amerika merkezli Helping Hands Yardım Derneği, 5 TIR dolusu malzemeyi Türkiye'ye gönderdi. Yardımların yola çıkmasından önce Cihan'a açıklama yapan Derneğin Genel Sekreteri Murat Kaval, Türk insanının yardım sever bir millet olduğunu belirtti. Genel Sekreter, "Üç aylık bir sürede bu kadar büyük yardım toplayacağımızı tahmin etmiyordum. Bu insanımızın ne kadar yardım sever olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz nisan ayında kurulan Helping Hands Yardım Derneği oldukça yeni bir kuruluş. Genel Sekreter Kaval'da bu gerçeğe işaret ederek, dört aylık geçmişi olan derneğin 3 ay gibi bir kampanya süresi sonunda 5 TIR dolusu yardımın toplanmasını büyük başarı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kaval, "Bu TIR'ların içinde kılık-kıyafet, kırtasiye, oyuncak gibi yardım malzemeleri var. Bunların maddi değeri bir milyon doların üzerinde" diye konuştu.

New Jersey eyaletinden deniz yolu ile İzmir, İstanbul ve Mersin limanlarına gönderilen yardımların Türkiye'de Kimse Yok mu Yardım Derneği ile ortak çalışılarak Güneydoğu'da ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

YARDIM PAKETLEME İŞİNİ BİN GÖNÜLLÜ YAPTI

Kaval, yardım malzemelerin tek tek elden geçirilerek paketlendiğini bunun içinde bin gönüllü insanın yardım ettiğini aktardı. Amerika'da yaşayan Türklerin yardım kampanyalarına büyük ilgi gösterdiğini yenileyen Kaval, 2875 paket içinde 100 binin üzerinde kadın-erek, çocuk giysileri, oyuncak ile kırtasiye malzemelerinin bulunduğunu dile getirdi. Amerika'da yaşayan Türklerin uzun zamandır özellikle Türkiye'de yardıma ihtiyaç duyan kimselere yardım elin uzatmak için bir arayışta olduğuna vurgu yapan Kaval, kendi derneklerinin böyle bir boşluğu doldurduğunu ifade etti. Türkiye'ye gönderilen yardım malzemelerin bir başlangıç olduğunu anlatan Kaval, "Amacımız yalnızca Türkiye değil yardıma muhtaç her insana ulaşmak. Bugün yalnızca New York'ta bir milyon insanın açlık sınırında yaşadığını biliyor ve onlar içinde gücümüz yettiğince yardım etmeyi planlıyoruz" dedi.

Kuruluş misyonlarından bir diğerinin de yardıma muhtaç her insana ulaşmak olarak tanımlayan Kaval, millet ya da ülke ayrımı yapmadıklarını dile getirdi. Kaval, "Çok yeni bir derneğiz ve ırkı, dili, dini her ne olursa olsun hiç bir ayrım gözetmeden yardıma ihtiyacı olan herkese elimizi uzatmak amacındayız" dedi. Önümüzdeki ay Ramazan için de özel bazı programlarla yardıma muhtaç insanlara ulaşmayı istediklerini kaydeden Kaval, bu çerçeve de öncelikle yemek dağıtımı ve iftar programı hazırlama çabası içinde olduklarını söyledi. Kaval ayrıca yardım çalışmalarında başka sivil toplum örgütleri ile de işbirliği yapma gayretinde olduklarına işaret etti.

CİHAN